Марсенић: Нема карантина и полицијског часа у Немачкој

БЕРЛИН: Рукометни репрезентативац Србије Мијајло Марсенић и члан Берлина изјавио је да ситуација са корона вирусом у Немачкој није толико алармантна као у неким држвама Европе.
Mijajlo Marsenic, Fonet
Фото: Mijajlo Marsenić, foto: FoNet

Према последњим подацима укупан број заражених у Немачкој достигао 95.391, а број смртних случајева износи 1.434.

"Ситуација у Немачкој није толико страшна као у Италији, Шпанији и Француској. Још увек није уведен карантин и полицијски час, али људи су веома дисциплиновани. Улице су празне, кафићи и тржни центри су затворени, у маркетима готово сви носе маске и рукавице и држе прописано растојање", рекао је Марсенић у разговору за ТВ Арена спорт.

Репрезентативац Србије објаснио је и како изгледа његово време у изолацији.

"Време у изолацији проводим тако што тренирам сам, играм плејстејшн, разоговарам са породицом и кумовима преко видео позива. Читам књиге и учим немачки језик јер за то нисам имао много времена због обавеза у клубу, утакмица и путовања. Као и сваком спортисти и човеку, и мени је ово све тешко пало. Изашао сам из неке своје свакодневне рутине и надам се да ће све ово ускоро да се заврши".

Марсенић је рекао да је његов клуб испао веома коректан што се тиче исплата зарада играчима.

"Нашли смо најбоље могуће решење да и ми играчи будемо задовољни и да помогнемо клубу да не упадне у одређене проблеме. Као и сваки други клуб у Немачкој и наш доста зависи од навијача и њихових годишњих карата, спонзора и ТВ преноса", рекао је Марсенић и поручио народу у Србији да се придржава свих мера које је држава увела.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести