МРК „Потисје Плетекс” пише нову страницу клупске историје

Традиционално, прва асоцијација на ађански рукомет, без сумње, је ЖРК „Халас Јожеф”, захваљујући бројним успесима дама из овог бачког места које су годинама остваривале добре резултате. Међутим, у протеклом периоду и ађански рукометаши подигли су лествицу на виши ниво.
е
Фото: Приватна архива

Клуб има пријављене екипе у свим категоријама такмичења, а ове сезоне име клуба Потисје Плетекс неретко се може видети у самом врху табеле Прве лиге Војводина.

Рукометаши Потисје Плетекса су надомак пласмана у Б Суперлигу, а занимљиво је то да ађански мушки рукометни клуб може да се похвали и изузетним резултатима у Лиги млађих категорија. Запажен успех остварили су млади рукометаши рођени 2007. године, који се такмиче у ЛМК, када су, на недавном завршном турниру Суперлиге Војводине за М14 у Инђији, изборили пласман на државно првенство. Завршни турнир био је само круна свега онога што се радило током година.

Под вођством тренера Момчила Ћурчића, доказаног стручњака у раду са млађим категоријама, млади рукометаши су током 30-ак утакмица ове сезоне били све ближи зацртаном циљу.

– Презадовољни смо наступом наших момака у овогодишњем такмичењу. Вредно смо радили целе године и остварили циљ – пласман на државно првенство. Радујемо се наредном изазову и потрудићемо се да оставимо што бољи утисак – рекао је тренер Ћурчић.

Ађани имају специфичан метод рада и проактиван начин игре који је, како се испоставило, често непредвидив за противника, рекао је тренер Ћурчић, те је као посебан успех ове генерације издвојио то што су момци на терену и ван њега једна велика породица.

– Постигли смо да деца с радошћу долазе на тренинге и са задовољством одлазе кући, што би требало да буде примарно у њиховом узрасту – нагласио је Ћурчић и додао да је одмах на почетку такмичења момцима нагласио да не гледају на семафор док су на терену. – То је моја брига, а оно на чему инсистирам јесте то да на турнирима буду концентрисани на задатке које смо припремали на тренинзима. Екипа је компактна и сналази се на терену уз минималне инструкције.

РК „Потисје Плетекс“ изнедрио је репрезентативце Србије, као и суседне Мађарске, међу којима је сигурно најпознатији чувени Арпад Штербик, а са истог паркета потекао је и актуелни носилац српског дреса Урош Борзаш. Њиховим стопама иду и младе наде ађанског рукометног клуба и редовно се налазе у редовима селекције РСВ, па је тако и из генерације рођене 2007. петорица момака било позвано на окупљање. Управо је чувар мреже ове екипе Давид Тот Мељкути, проглашен за најбољег голмана Суперлиге у овој сезони.

Момци ће у првом делу државног првенства за М14 снаге одмерити са екипама Новог Београда и Смедерева. Без обзира на сам исход првенства, извесно је да се у градићу на Тиси будућим нараштајима постављају темељи модерног и квалитетног рукомета.

Тијана Пијановић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести