Нова сезона СЕХА лиге почиње 2. фебруара: Војводина и Нексе на премијери

Нова сезона у регионалној рукометној СЕХА Гаспром лиги само што није почела.
vojvodina nekse
Фото: С прошлогодишње утакмице Новосађана и Нашичана на Сланој бари, фото: СЕХА

Дванаест екипа играће у новом систему такмичења, у две групе, што значи да ће сваки тим имати десет мечева у групној фази. Имајући у виду да је тек пре четири дана заокружен списак учесника уласком прве екипе из Русије, Спартака, Извршни одбор Гаспром лиге поново је жреба групе за предстојећу сезону, водећи рачуна о балансу група, а самим, тим и Лиге.

Новоформиране групе су – А група: Вардар (Македонија), Нексе (Хрватска), Татран Прешов (Словачка), Војводина (Србија), Мотор Запорожје (Украјина) и Пекиншки универзитет за спорт (Кина), Б група: ППД Загреб (Хрватска), Мешков Брест (Белорусија), Еурофарм Работник (Македонија), Металопластика (Србија), Телеком Веспрем (Мађарска) и Спартак (Русија).

Почетак СЕХА Гаспром лиге предвиђен је за 3. септембар, а дан раније сезону ће отворити седмоструки узастопни шампион Србије и вицешампион Хрватске Нексе. У првом колу А групе састаће се: Војводина – Нексе, Вардар - Пекинг Универзитет, Татран Прешов - Мотор Запорожје, а у Б групи: Металопластика - ППД Загреб, Мешков Брест - Телеком Веспрем, Еурофарм Работник - Спартак Москва.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести