Перуничић: Криво ми је, али реми са Хрватском је добар

БЕОГРАД: Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић, након ремија против Хрватске (25:25), изјавио је да је бод веома добар, али и признао да му је криво што је пропуштена шанса за победом.
perunicic, rss
Фото: Ненад Перуничић, фото: РСС

"Не могу ништа да замерим играчима, имали су огроман мотив, показали смо карактер, мотив, срце... Ипак, ми и даље имамо дозирани квалитет, морамо да растемо. Нерешено против овакве једне екипе је добар. Само треба да верујемо, има места за напредак", рекао је Перуничић новинарима у Штарк арени.

Упитан о шансама за пласман на ЕУРО, пошто Србија има два бода мање од конкурента Швајцарске, Перуничић је одговорио:

"Да сам пласман ставио као приоритет вероватно 70 одсто ових момака не би било у репрезентацији. Позвао бих све оне који су ту били 10 година. Ипак, не признајем ником да има већу жељу од мене за победом".

Он је замерио младом Лазару Кукићу што се у последњем нападу није држао његових упутстава.

"Јако је тешко реаговати када је врућа глава момка, која сазрева. Верујем му, можда претерујем, и сматрам да може да буде класа. Не могу да казем да је недисциллпина или намера, у том тренутку је видео шансу.. Морамо да будемо мирнији".

Перуничић се још једном дотакао чињенице да је премештено место одигравања из хале "Александар Николић" у Штарк арену.

"Дошло је 9.000 гледалаца, можда из ината или зато што је слободан улаз. Мирне главе морам о томе да говорим. Освајач сам медаље и бивши репрезентативац, причам са личне стране, осетио сам се непожељним. Волео бих да неке ствари не утичу на мене, али је јаче од мене".

Рукометаш Живан Пешић, стрелац четири гола, жали за победом.

"Меч је био веома јак, квалитетан и борбен. У неколико наврата смо имали да се "олепимо" на три разлике и зато ми је жао. Ипак, ми смо млада екипа и постоји велики простор за напредак", закључио је Пешић.

Исте селекције играју у Задру у недељу у наставку квалификација за ЕУРО.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести