ПОЧИЊЕ СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ: Српкиње прво против домаћина

Женска рукометна сениорска репрезентација Србије обавља финалне припреме пред светски шампионат који се игра у Данској, Шведској и Норвешкој од среде, 29. новембра до 17 децембра.
rukomet
Фото: РСС

Ово ће бити 26. првенство света за даме. Највише златних одличја освојила је Русија, односно Совјетски Савез седам медаља, а прате га Норвешка и Немачка са по три титуле. Србија је као домаћин Првенства света 2013. освојила сребро након пораза у финалу од Бразила.

Српске рукометашице налазе се у Шпанији где су протекле недеље имале три генералне пробе пред прве мечеве на светској смотри. Изабранице Уроша Брегара су учествовале на турниру у Сантандеру и уписале победу против Аргентине и два пораза, од Јапана и домаћина Шпаније.

Једна од најискуснијих играчица српског националног тима, Марија Лаништанин, анализирала је сва три сусрета, почевши од тријумфа над Аргентином резултатом.

– Дошле смо уморне с пута, али смо одиграле добро са Аргентином, што је резултат потврдио. Иако је било простора за још бољу игру, биле смо задовољне. Уследио је пораз од Јапанки које су нас шокирале, играле су агресивно са пуно трчања. Бриљирале су у контрама и искористиле су сваку нашу грешку. Упркос резултату ова утакмица нам је значила зато што се у другој фази укрштамо са њима и биће нам лакше за припрему. Против Шпаније смо изгубиле, али смо релативно задовољне игром посебно у одбрани – закључила је Лаништанин.

Србија учешће на Светском првенству почиње у суботу 1. децембра против домаћина Данске, а потом следе дуели са Рмунијом 3. децембра и Чилеом два дана касније.

– Турнир у Шпанији значиће нам да спремно дочекамо први дуел који би требао да буде и најтежи. Данска је сјајна екипа и домаћин и привилегија је играти са таквом селекцијом. Сигурно је да окршаји са тимовима попут Данске пуно значе за стицање искуства. Свесне смо да смо младе али исто тако храбре и жљене надметања. Одиграћемо најбоље што можемо и покушати да намучимо сваког ривала – јасна је Лаништанин.

Група Е: Данска, Румунија, СРБИЈА, Чиле

Група А: Шведска, Хрватска, Кина, Сенегал

Група Б: Црна Гора, Мађарска, Парагвај, Камерун

Група Ц: Норвешка, Кореја, Гренланд, Аустрија

Група Д: Француска, Словенија, Ангола, Исланд

Група Ф: Немачка, Пољска, Јапан, Иран

Група Г: Бразил, Шпанија, Украјина, Казахстан

Група Х: Холандија, Чешка, Аргентина, Конго

 

В. Г.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести