РУКОМЕТАШИЦЕ СРБИЈЕ ПОРАЖЕНЕ ОД ЈАПАНА: Грешке скупо коштале

Женска рукометна селекција Србије поражена је у другој утакмици припремног турнира у Шпанији од селекције Јапана са 22:38 (14:9).
РФЕМБ
Фото: РФЕМБ

Јапанке су казниле Српкиње за велики број грешака Србије и уписала и другу победу након што су првог дана победиле домаћина Шпанију резултатом 31:29. Србија ће сутра имати прилику да одмери снаге са Шпанијом од 13 часова.

Да ће ово бити прави тест за изабранице Уроша Брегара видело се већ у првих 15 минута утакмице. Вођство Јапана у првом делу игре одржавали су промашаји и техничке грешке Србије.

У тренуцима пада концентрације у нападу, Чолићева је скидајући зицере Јапана из контри држала екипу у игри, али је поново пред паузу између два уследио шутерски пост који је омогућио да Јапанке оду на одмор са пет голова предности.

Фото: РСС

Наставак није донео велике промене јер је Србија у првих пет минута била без голова. Енергија на терену променила се мало уласком Кубине која је одмах уписала прву одбрану, а Стаменић то наградила серијом од 2:0 у нападу.

До краја утакмице, Српкиње су само могле да јуре предност Јапана и евентуално ублаже пораз. Утисак је да су саме себе победиле и да за Светско првенство број грешака мора драстично да се смањи јер ће то селекције које нас тамо очекују знати да казне на исти начин на који је то урадио данашњи противник.

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести