После двогодишње успешне сарадње растали се Тојагић и Војводина

Рукометашице Војводине остале су без тренера и шефа стручног штаба суперлигаша из Новог Сада Ђура Тојагића.
Tojagic Djuro FF_L6558
Фото: Ђуро Тојагић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Овај млади стручњак, професор физичке културе и мастер тренер прихватио је примамљиву понуду руководства екипе Јединства 2015 из Брчког, члана Прве лиге Републике Српске.

„ Протеклог викенда био сам њихов гост и председника Драгана Пештића, одгледао сам и првенствену утакмицу, како бих се упознао са циљевима клуба, потенцијалом екипе и стекао што реалнију слику о клубу. Ради се о клубу који је јединствен на тамошњим просторима по раду са млађим категоријама у свим селекцијама, а први тим се налази у борби за очување прволигашког статуса“, рекао је Ђуро Тојагић.

Имајући у виду да је састав прилично млад, према Тојагићевим речима, потребан је озбиљан стваралачки рад који су они започели.

„Стекао сам утисак да има много простора за рад и напредак, тако да сам одлучио да прихватим понуду. Екипа је млада и изузетно перспективна, само ће нам недостајати време, којег нема баш превише. Оно што ме радује је то да су сви спремни да дају максимум да се оствари заједнички циљ. Већ за викенд нас очекује прва утакмица, коју би требало да победимо како би са нова три бода трсирали зацртани пут“, пренео је утиске Ђуро Тојагић.

Тојагић је у понедељак вече одрадио последњи тренинг са девојкама, када им је и саопштио своју одлуку.

„Међусобно смо једни другима пожелели срећу у наставку сезоне. Рукометашице Војводине имају још шест утакмица до краја првенства, убеђен сам да су најбоља екипа, и да ће иако су десетковане због повреда лако изаћи на крај са свим ривалима. Девојке су вредно радиле, само имам речи хвале за њих, а оно што их посебно краси је то да су најбоље када је најтеже.“

Оно на шта сам посебно поносан, каже Ђуро Тојагић, је чињеница да је иза себе оставио неколико играчица које су обукле дрес с националним грбом у свим селекцијама, попут Ане Лазић, Невене Радојчић, Марије Дмитровић, Наташе и Милице Ловрић, Тамаре Новосел.

„Оставио сам екипу Војводине на првом месту табеле плеј-аут лиге (седмо Суперлиге), што ће мом наследнику олакшати посао да настави континуитет рада који је започет пре две године колико сам провео у клубу. Оно што заиста могу да кажем је то да се ЖРК Војводина профилисала као клуб са сјајним условима за рад и напредовање“, нагласио је сад већ бивши Војводинин тренер Ђуро Тојагић.

ЖРК Војводина је у потрази за новим тренером, у оптицају је неколико имена, а председник Мишко Томић већ данас би девојкама могао да представи њиховог новог учитеља.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести