РК ЈУГОВИЋ ДОБИО НОВО РУКОВОДСТВО: Алекса Радукин на челу

Рукометни клуб Југовић, после оставке Марка Митровића (8. фебруара), добио је ново руководство.
с
Фото: Душан Мирковић и Алекса Радукин Фото: Дневник

Бивши играч, капитен и први човек ветеранске секције РК Југовић Алекса Радукин изабран је, на клупској седници Изборне Скупштине, једногласно за првог човека каћког суперлигаша.

– Искрено, велика је част, задовољство и поверење које ми је указано постављањем за председника Југовића, који је понос српског рукомета. Мој отац Драгутин, познатији као Драшпика, био један од оснивача и спонзора клуба, данас би био пресрећан и поносан на мене. Зато сам од малена маштао да једног дана будем први човек Југовића – рекао је Радукин, а потом укратко прокоментарисао који ће му бити први кораци:

– Намера ми је да клуб буде на стабилнијим ногама, финансијски, резултатски и организационо. У томе ће да нам помогну пријатељи клуба, донатори и спонзори, да сви будемо у једној колони, без фракција. Сада је најважније то да сачувамо елитни статус, идемо корак по корак. Намера ми је да омасовимо нашу академију, по којој је Југовић био препознатљив, као и да вратимо играче из Каћа. Врата Југовића су отворена за све добре људе.

Директор Душан Мирковић изнео је да је клуб дужан правним лицима, ангажованим лицима, тренерима и играчима око четири милиона динара до сада, а да је за функционисање клуба годишње потребно око 20 милиона динара. Захвалио се Урошу Лончару и Сањи Драшко који су се прихватили да буду део Југовића и да му својим знањем и способношћу помогну.   

Избору председника РК Југовић претходило је конституисање Скупштине, која сада броји 11 чланова: Алекса Радукин, Миле Зечевић, Славко Дукић, Душан Мирковић (стални чланови), Момчило Лубурић (представник родитеља), Урош Лончар, Сања Драшко, Горан Предић (помажући чланови), Бојан Срдић, Ненад Ђисалов и Златко Новак (ветерани).

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести