РК Војводина: Лука Арсенић се вратио кући

Рукометни клуб Војводина од јуче је јачи за још једног голмана.
Arsenić Luka/RK Vojvodina
Фото: РКВ/ Лука Арсенић поново на голу Воше

Чуварима мреже актуелног шампиона Србије, Светиславу Веркићу и Бојану Перовићу, придружио се и Лука Арсенић, који се, после две године проведене у француској другој дивизији у Каен Викинзима, враћа у редове Војводине.

– Договорио сам сарадању с Војводином на три године. Чекао сам одговарајућу понуду из иностранства, она није стигла, па сам прихватио понуду мог новог-старог клуба, с којим сам освојио пет шампионских титула, два национална купа и по три Суперкупа и Свесрпска купа.Ово је тренутно најбоље решење за мене, јер желим да завршим Правни факултет, где ми је остала јаш једна година – рекао је 26-годишњи голман Лука Арсенић.

Лука је доведен у новосадски колектив да заједено са двојицом колега-чувара мреже помогне у одбрани три домаћа трофеја.

– Амбиције Војводине су увек највеће, у оптицају су сви трофеји у такмичењима које играмо. Ништа ми није страно, знам где долазим. И Веркић и Перовић су искуснији од мене, имам шта да учим од њих и једва чекам да кренемо у одбрану првог трофеја, Суперкупа, који играмо 17. септембра са Динамом из Панчева у Мионици – нагласио је Арсенић.

И шеф стручног штаба Војводине Борис Ројевић задовољан је новим појачањем.

– Драго нам је што смо Луку вратили у наш клуб. То је играч који је донео много радости Војводини. Биће велико појачање, и уз Веркића имаћемо још једног врхунског голмана – сматра Ројевић. – Овим је за нас прелазни рок завршен. Новог играћа ангажоваћемо највероватније на полусезони, потребан нам је играч који може да у одбрани игра на позицији “три” или “четири”.      

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести