Рукометаш Пролетера Веско Барјактаровић задужио капитенску траку

Рукометаши зрењанинског Пролетера успели су да задрже суперлигашки статус, па ће се и у наредној такмичарској сезони, која почиње следећег викенда, борити у АРКУС лиги.
vesko-barjaktarovic1
Фото: Веско Барјактаровић, фото: Приватна архива

Нови капитен, пивот Веско Барјактаровић, предводиће екипу која је у великој мери измењена у односу на прошлу годину и која ће покушати да се избори за плеј-оф. Од прве поставе из прошлог првенства, остало је свега неколико играча, а стигло је пуно новајлија, поред осталих, вратио се и леви бек Момир Рнић-млађи.

Ако се по јутру дан познаје, Зрењанинци могу да се надају доброј сезони, јер до сада нису изгубили ниједну контролну утакмицу. Ремизирали су само с Динамом из Панчева, док је утакмица против Слободе из Тузле прекинута због прокишњавања крова у спортској хали у Јаши Томићу, у тренутку када је Пролетер губио с једним голом разлике.

- Задовољан сам како све за сада иде али, наравно, једно су контролне утакмице, а нешто сасвим друго оне, првенствене. Има простора за још пуно рада и морамо да дамо све од себе како бисмо додатно напредовали. Млади смо и уз овакав рад можемо да направимо озбиљну подлогу и за наредну сезону. Треба нам времена да се уиграмо, јер је нова екипа на окупу тек месец дана. Међутим, дуга је сезона и надам се да ће се временом све сложити – рекао је за „Дневник“ Веско Барјактаровић и подсетио на чињеницу да је изабрана и нова управа клуба, од које играчи имају велику подршку.

Пролетер ће у првом колу, које је на програму 19. септембра, гостовати у Нишу, где ће се састати с екипом Железничара 1949.

- Биће тешко, јер ове године четири клуба испадају из лиге. Борићемо се, даћемо све од себе и видећемо да ли ће то бити довољно за пласман у плеј-оф или у плеј-аут. Сви бисмо волели да играмо у плеј-офу, а колико је то могуће показаће резултати у наредном периоду. Имамо поприлично младу екипу и можемо да направимо добру причу.

Барјактаровић је, иначе, капитенску траку наследио од голмана Марка Гаћиновића који је, заједно с братом Алексом, напустио зрењанински клуб. За момка, који је 1998. годиште и родом је из Крајишника, може се рећи да је дете Пролетера, с обзиром на то да је, ако се изузму две полусезоне, све време провео у црвено-белом дресу зрењанинског клуба.

- Рукометом сам почео да се бавим с 11 година, управо у Пролетеру, код тренера Дарка Радлинског. У први тим сам ушао с неких 16-17 година и све време сам бранио боје матичног клуба. Само сам једну полусезону провео у Херцеговини из Сечња, а једну у Кикинди – објаснио је Барјактаровић, уз напомену да је улога капитена, која му је припала, за њега веома битна.     

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести