Рукометаши Црвенке гостују вечерас Војводини (17.05)

После осам месеци и паузе због коронавируса у Србији поново почиње такмичење у највишем рукометном рангу - Аркус Суперлиги. Част и привилегију први на терен (данас од 17.50, РТВ Војводина) ће да истрче актуелни седмоструки узастопни шампион Војводина и повратник у лиги екипа Црвенке.
1
Фото: РСС

- Освајањем Купа купили смо мир у клубу за наредних шест месеци и стекли смо обострано поверење. Имајући у виду да се бодови не преносе у плеј-оф групу, биће прилика да до краја године разигравамо играче и још жешће да тренирамо. Можда ће да се у наредном периоду и догоде неке лошије игре, али нама је најважније да од марта 2021. будемо на висини задатка, пошто тада креће освајање националног првенства и купа - рекао је најтрофејнији тренер Војводине Борис Ројевић, који је освојио седам трофеја (по две титуле, Купа и Суперкупа, као и Свесрпски куп) од исто толико могућих.

На путу до осме шампионске титуле прва препрека је Црвенка, која се после осам година вратила у елиту и за Новосађане то не би требало да буде тежак задатак.

- Никада и никога не потцењујемо. Ради се о младој и талентованој екипи, клубу који је изнедрио велика имена српског и југословенског рукомета. Ућићемо пуном снагом у утакмицу, а ако буде прилике шансу ће да добију млађи играчи и они са мањом минутажом. Потребно је да се спремимо за наредна два меча када дочекујемо Динамо и гостујемо Партизану.


Свака победа у сехи је значајна

Војводина ће ове сезоне у регионалној Сеха лиги бити са екипама Нексеом из Нашица, Татраном из Прешова, Мотором из Запорожа и Вардаром из Скопља. Постоји могућност да у групу уђе и Борац из Бањалуке.

- Свака победа у тој конкуренцији је огромна. Покушаћемо да  направимо да их буде што више. Свака утакмица је искуство више за моју екипу и мене – то ће бити наш циљ у Сеха лиги. Треба да се има у виду да су то тимови који имају неколико пута већи буyет од нас и који су и ове сезоне успели да потроше додатне новце и појачају своје тимове. Показали смо ранијих година да можемо да се носимо са њима.


Ове године елитно такмичење се спроводи у две групе од по осам тимова, а по четири најбоља формираће нову плеј-оф групу, у којој ће се борити за титулу.

- По звучности имена група А је тежа од Б, пошто готово све екипе могу у плеј-оф. Главни кандидати за то, поред нас су Динамо и Партизан. Ту је и Дубочица, не смеју да се потцене ни Пролетер и Спартак, које предводе сјајни тренери. Црвенкина екипа је млада, жељна доказивања и надметања. Једина непознаница остаје Кикинда.

Новосађани су у односу на прошлу сезону знатно променили састав.

- Због пандемије смањен нам је буyет. Имајући то у виду директор Дарко Јевтић и ја смо одлучили да ако већ не можемо да доведемо скупље играче, онда да покушамо да ангажујемо „праве“ момке, који ће да живе и гину за клуб. А некада је то најважније. Срећом, у томе смо успели. Драго ми је што имамо нешто што се зове систем – можемо да мењамо све, али калуп остаје и зато имамо успехе. Поносан сам на то - насласио је Ројевић.

Осам година чекали су рукометаши из најслађег села да се надмећу са најбољима, а у највиши ранг увео их је млади стручњак Владимир Зејак (34), коме је ово прво тренерско искуство са сениорима. Зејак ће уједно да буде и најмлађи тренер у Аркус Суперлиги, а пред гостовање седмоструком узастопном шампиону Војводини је рекао:

- Већ на почетку чека нас ватрено крштење против најбоље српске екипе. Момци су узбуђени, као и сви ми у клубу, мотива има напретек. Даћемо све од себе да пружимо достојан отпор, како би публика крај малих екрана уживала у квалитетној утакмици. Крајњи резултат и с коликом разликом ће нас Војводина победити зависиће искључиво од нас самих и наше игре. По мени сувишно је трошити речи о вишеструком српском шампиону, који ће и ове сезоне највероватније освојити све трофеје. Колико је доминантан видело се и ма финалном турниру Купа где су Новосађани били апсолутно доминантни против Металопластике и Динама - рекао је Зејак.

Према његовим речима ово ће бити прилика да увиде све недостатке тима на којима ће да раде у наставку.

- Нама шампионат практично креће од другог кола када дочекујемо суботички Спартак. Жељни смо индивидуалног и колективног напретка, тако да ћемо и надаље са великим ентузијазмом приступати раду и утакмицама.

Зејак је изузетно почаствован тиме што ће да буде најмађи тренер у лиги.

- Прво бих рекао да је привилегија то што ћу да будем тренер гигатна из најслађег села. Црвенка је клуб за који навијам од када знам за себе. Јако сам узбуђен и мотивисан. То што сам најмлађи у Лиги може да буде и добро, јер ћу тако да будем ослобођен притиска, најмлађима се грешке праштају – кроз осмех је додао Владимир Зејак.

После пласмана у Аркус Суперлигу, Црвенчани су довели двометраша десног бека из Врбаса Уроша Митровића. С њим је дошао и његов отац Милош, који ће бити први Зејаков сарадник. Црвенчани трагају и за десним крилом.

Ј. Галић 

 

СУБОТА

Група А

Војводина - Црвенка (17.50)

Динамо - Пролетер (19)

Партизан - Кикинда (19.30)

Дубочица 54 - Спартак (19)

Група Б

Металопластика - Раднички (19)

Железничар 1949 - Црвена звезда (18.30)

Нови Пазар - Обилић (19)

Рудар - Шамот 65 (19)

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести