Рукометаши Пролетера почели припреме за нову сезону

Иако је рукометна Аркус суперлига померена за две седмице (3. октобар), рукометаши Пролетера, под будним оком новог тренера Момира Рнића, почели су припреме за наступајућу сезону. Прве тренинге одрађују на помоћном фудбалском терену у Карађорђевом парку, пошто улазак у дворану још није могућ.
2
Фото: Д. Петровић

– Имамо најмлађу екипу у лиги и зато смо кренули раније од осталих клубова са радом. Пауза је била изузетно дуга, скоро пола године и већина играча није ни потрчала у том периоду. Први тренинг је то и потврдио, постепено морамо да их уводимо у трена`ни процес како не би дошло до повреда – рекао је шеф струке Момир Рнић, који се после две године вратио на кормило Зрењанинаца.

Другу годину за редом такмичиће се Пролетер у најелитнијем такмичењу, а примарни циљ је очување суперлигашког статуса.

– Пролетер се прошле сезоне после десет година вратио у Суперлигу и тада се бајковито најављивао наступ у елити. Од свега тога није било ништа и да се првенство играло до краја питање да ли би сачували статус. чека нас озбиљан рад, имамо доста младих играча који треба да уче. Верујем да ћемо имати подршку града и управе клуба, надам се да ћемо направити добру атмосферу и да ћемо остварити `ељене резултате, а основни је да опстанемо у елити. Неће бити лако, али мени је задовољство да радим са младим рукометашима.


Играчки кадар

Боје Пролетера у наредној сезони браниће ови играчи: капитен Марко Гаћиновић, Никола Јованов, Ненад Тодоров, Стефан Тошков, Огњен Карлаш, Марко шару, Милош Ковачевић, Веско Барјактаревић, Саша Терзић, Марко Стојшин, Страхиња Ристић, Небојша Кањи`ај, Филип Терзић, Давид Пешић, Предраг Кривошија, Алекса Гаћиновић, Саша Гатарић и Марко Васић.

Стручни штаб: шеф Момир Рнић, технико Горјан Спахић, физиотерапеут Душан Станишић. Остале сараднике у стручном штабу Рнић ће накнадно одредити.


На првој прозивци је било 18 играча, а просек година екипе је – 19 година. Екипу из претходне сезоне напустили су Радовић, Мирић, Yамић, Илијин, Елезовић, Рнић јуниор и Кне`евић. Међутим, популарни чапе је успео да мотивише некадашње рукометаше Пролетера да се врате у клуб, а стигле су и новајлије.

– Новајлије су пивот Веско Барјактаревић, голман Милош Ковачевић (дошли из Кикинде) и средњи бек Страхиња Ристић (новобечејско Јединство). Носиоци игре би требало да буду браћа Алекса и Марко Гаћиновић, бек и голман. Верујем да ће љубитељи рукомета у наредној сезони гледати млад и полетан Пролетер – казао је Момир Рнић.

Ј. Галић

Фото: Д. Петровић

 

Војводина и Динамо фаворити

Суперлига броји 16 екипа подељених у две групе. У Групи А је шест војвођанских екипа и Партизан и Дубочица.

– Овакав систем такмичења је изнуђен због короне. Ми имамо срећу што нећемо имати дугачка путовања. Зрењанинска публика ће после ду`е времена да гледа седмоструког шампиона Србије, екипу Војводине, а као други фаворити се издваја Динамо, остале екипе су прилично уједначеног квалитет. Наш циљ је опстанак, а све више од тога биће као седмица на лоту – реалан је Рнић.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести