РУКОМЕТАШИ СРБИЈЕ ПРУЖИЛИ СНАЖАН ОТПОР ШПАНИЈИ: „Фурија" није несавладива, следи спектакл у Новом Саду

Рукометаши Србије поражени су у дуелу са Шпанијом 28:32 у првом мечу квалификација за Светско првенство 2025. године. Изабраници Бориса Ројевића одиграли су солидан меч оно што је најважније имају активан резултат пред реванш у Новом Саду.
Ј.Л.Рецио/РФЕБМ
Фото: Ј.Л.Рецио/РФЕБМ

Одлично прво полувреме је одиграла Србије, храбро без страха од квалитета светске рукометне силе каква је Шпанија. Најзапаженији је на почетку сусрета био Милош Кос, а ускоро се разиграо и други Милош, Орбовић, а стандардно добар био је Дејан Милосављев први голман нашег националног тима који је забележио осам интеревенција у првих 30 минута.

Фото: Ј.Л.Рецио/РФЕБМ

У другом полувремену селектор домаћих Ђорди Рибера затегао је одбрану што се јасно видело у наредним нападима Србије у којима су се наши репрезентативци мучили са реализацијом. Наши бекови нису имали решења за дефанзиву домаћих, којима су се разиграла браћа Дујшебајев, а поготово Алекс ведета Шпанаца. Проблеме Србији правио је и Данијел Фернандез који је постизао лаке голове из контре.  Нису се предавали изабраници Бориса Ројевића и нису дозволили противнику да направи осетнију разлику.


Ројевић: На правом смо путу

За селектора Бориса Ројевића је ово била трећа утакмица на клупи Србије. После две победе над Пољском у пријатељским мечевима, ово је био највећи изазов до сада.

– Заадовољан сам приступом момака. Дошли смо са подмлађеном репрезентацијом, без шест-седам стандардних играча. Пресрећан сам јер смо пружили јак отпор Шпанији. Ово показује да смо на правом путу. Има још 60 минута у Новом Саду, позвао бих све навијаче да дођу у Нови Сад да играче дочека гротло од 8.000 људи. Показали смо вечерас да је све могуће. Да смо код неких зицера били мало стрпљивији, био би још бољи резултат. Морам да кажем да сам веома задовољан и надам се још бољој нашој партији у Новом Саду, и да пробамо да прођемо. Зашто да не – рекао је Ројевић после меча.

Одличну је партију у Лалину пружио је и Лазар Кукић који је после меча истакао да Тим верује до самог краја у пролаз на шампионат света.

“Активан је резултат. Мислим да смо изванредно одиграли прво полувреме, било је доста добрих елемената у игри, као и заједничка и тимска игра. Налазили смод оста добрих решења у нападу, али смо у другом полувремену посустали најпре у офанзиви у последњих 15-20 минута меча. Борба није изостала, не одустајемо, чека нас друго полувреме у Новом Саду и надамо се да можемо да победимо и преокренемо резултат у нашу корист”, јасан је био српски средњи бек који брани боје Динама из Букурешта.

Оптимистичан је после утакмице са Шпанцима био и Вања Илић, један од искуснијих играча међу "орловима".

"Као што смо најавили и пред саму утакмицу, изашли смо храбро, борили смо се и ниемо им ни једног тренутка дозволи да помисле да могу лако са нама. Грешили смо, нарочито у другом полувремену и свесни смо тога, али видим доста простора да се напредује и да те све детаље исправимо кроз неколико тренинга које имамо до утакмице у Новом Саду. Једва чекамо пун СПЕНС, да “гори” атмосфера и да нас публика носи до новог подвига попут оног од пре годину дана. Четири разлике је достижно и верујем да немамо чега да се стидимо, уздигнуте главе излазимо на терен да се боримо за свој циљ”, поручио је крилни играч Србије.


Фото: Ј.Л.Рецио/РФЕБМ

Реванш је заказан за недељу од 17 сати у Спенсу.

В. Гвозденовић


Шпанија - Србија 32:28 (15:14)

ЛАЛИН: Арена у Лалину, гледалаца: 1000. Судије: Мадсен и Ларсен (Данска). Седмерци: Шпанија 1 (1), Србија 6 (5). Искључења: Шпанија 8, Србија 6 минута.

ШПАНИЈА: Гарсијандиа 3, А. Душјебајев 6, Д. Душјебајев 4, Касадо 3, Тарафета 5, Хименез 3, Македа 1, Фернандез 1, Гунтин 1, Абељо 3, Гвардиола 2, Морос, Одроизола, Родригез, Перез де Варгас (9 одбрана), Коралес (3 одбране).

СРБИЈА: Илић 5 (5), Орбовић 4, Кос 5, Јовановић 5, Колаковић 2, Ђукић 2, Којадиновић 3, Кукић 2, Јевтић, Борзаш, Пушица,  Вејин, Ђекић, Пешмалбек, Милосављев (10 одбрана), Цупара.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести