Рукометаши Војводине чврстом одбраном разоружали Партизан

Рукометаши Војводине на најлепши начин отворили су доигравање за шампиона Србије. У првом колу победили су Партизан (28:24) и показали да су фаворити за освајање првенства.
РКВ/ Јовица Николић био ударна игла Новосађана
Фото: РКВ/ Јовица Николић био ударна игла Новосађана

Новосађани су одиграли чврсту одбрану, која је била на ивици грубе игре, уз одличну реализацију у нападу, те су тако уписали први тријумф.

Тренер Војводине Борис Ројевић био је задовољан оним што су његови пулени приказали, али сматра да су пропустили неколико изгледних прилика да славе са већом разликом.

– Најпре бих да честитам рукометашима Партизана на одличној игри, као и на армији навијача која их је здушно подржавала током целе утакмице. Издвојио бих Грегора Оцвирка, који је одиграо заиста феноменално, посебно у тренуцима када је напад био на истеку, проналазио је најбоље решење или шутем на гол или асистенцијом, чиме се наметнуо као прави лидер на терену. Иако има још доста да се игра до реванша са Партизаном, који нам је највећи противкандидат за титулу, припремаћемо се посебно за тај дуел, после гога бисмо направили огроман корак до одбране шампионске титуле – сматра стратег Новосађана Борис Ројевић.

Београђани нису успели да одговоре на одличну игру Војводине, свакако да је било добрих елемената у игри црно-белих. Највише су се истакли талентовани голман Андреј Трнавац, који је на тренутке био непремостива препрека за Новосађане, као и Стефан Петрић, који је разорним ударцем био незаустављив са Вошине чуваре мреже.

Тренер Партизана Ненад Максић, имао је само речи хвале за противнички тим.

– Војводина је одиграла заиста одличну утакмицу, тврдом игром у одбрани успели су да нас уморе и спрече да играмо агресивније. Нећу да тражим алиби, али смо дан пре овога сусрета остали без Писарића, који је главни организатор игре. У сваком случају, задовољан сам како су остали играчи успели да попуне ту празнину. Поред игре, похвалио бих и подршку коју смо имали са трибина. Навијаче обе екипе, који су дошли на Слану бару приредили су одличну атмосферу и овај дерби направили још величанственијим – рекао је некадашњи репрезентативац, сада тренер црно-белих Ненад Максић.

Већ у среду, рукометаше Војводине очекује нешто лакши посао на гостовању екипи Рудара из Костолца. 

В. Гвозденовић

Среда (16. фебруар)

Плеј-оф

Рудар – Војводина     19

Металопластика – Панчево 19

Самот – Партизан      19

Раднички – Дубочица 19.30.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести