Рукометаши Војводине на старту квалификација за Лигу Европе са Шафхаузеном

Рукометаши Војводине у првом колу квалификација за Лигу Европе састаће се са Кадетен Шафхаузеном, четвороструким шампионом Швајцарске и вицепрваком ЕХФ купа, одлучено је жребом.
vosa
Фото: РК Војводина

За Шафхаузен су до недавно наступали наши некадашњи репрезентативци Бојан Бељански и Жарко Шешум, а од раније Урош Елезовић и Александар Стојановић. Први меч играће се 28.августа у Новом Саду, а реванш је седам дана касније. 

- Сигурно нисмо имали среће на жребу. После Рајн Левена, добили смо најтежег могућег ривала. Шафхаузен је пре неколико сезона играо Лигу шампиона, а прошле сезоне групну фазу Лиге Европа где су пружили сјајне партије, одиграли нерешено у гостима са једним Монпељеом. То је немачка школа. Довели су неколико појачања, а најзвучније име јесте Ђоан Канељас, један од најтрофејнијих играча на свету, европски и светски шампион. То довољно говори о њиховим амбицијама. Међутим, ми смо Војводина. Показали смо да знамо да се носимо и са најбољима. Добили смо прошле сезоне један Вардар, па Мотор из Запорожја. Дакле, изненађења су могућа и сигурно да ћемо дати последњи атом снаге да прођемо у 2. коло иако је Шафхаузен сигурно фаворит - рекао је тренер Борис Ројевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести