Адемар Леон избацио рукометаше Војводине из ЕХФ купа

Адемар Леон – Војводина 30:23 (12:13)
rukomet
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

Рукометаши Војводине завршили су такмичење у квалификацијама за групну фазу ЕХФ купа. Њих је елиминисао шпански представник Адемар Леон, који је био бољи у оба меча, најпре у Новом Саду (20:28) а потом и у реваншу у Леону. Војводина је добро отворила и још боље окончала прво полувреме. Повела је 3:2, било је и 6:6, али је потом стала. Промашили су Новосађани неколико зицера из контранапада, док су Шпанци своје шансе искористили за вођство од 12:8 у 22. минуту. Од тог момента на терену је постојао само српски тим. Гранитна одбрана Војводине која је у нападу, на крилима Сретеновића, направила серију од 4:0 и на одмор отишла минималном предношћу од 13:12. Ако се томе дода то да су Новосађани реализовали тек један од четири седмерца наспрам четири од пет Шпанаца, онда је јасно да је Војводина готово надиграла шпанског великана у првом полувремену. 

Међутим, у наставку потпуно друго лице нашег тима. Истини за вољу помало је и чудан критеријум француских арбитара утицао на то, па је Сретеновић најпре добио два минута због протеста пошто му је претходно одузета лопта због наводних корака, а потом је, очигледно револтиран, зарадио директан црвени због грубог фаула. Знатно више је, ипак, лоша игра Новосађана допринела серији Шпанаца од чак 8:0, него судије. Војводина је гол у другом полувремену постигла тек у 40. минуту за 13:20. Стечену предност је Адемар, ношен са више од 3.000 френетичних симпатизера, рутински задржао до краја утакмице. Војводина се тако већ у 2. колу опростила од овосезонског наступа у ЕХФ купу где је претходно елиминисала црногорског првака, Ловћена.

 

ЛЕОН: Градска дворана, гледалаца: 3.500, судије: Бунара и Калид, седмерци: Адемар 6 (5), Војводина 7 (3), искључења: Адемар 6, Војводина 10 минута.  

АДЕМАР: Марчан, Лопез 4, Феутчман 1, Гонзало, Лучин 5, Вијера, Давид, Фернандез 7, Хуан Фернандез, Славић 1, Џејми Фернандез 6 (3), Маркез, Перез 2 (2), Кариљо 1 (1), Лодос 3, Патоци.

ВОЈВОДИНА: Овчина 4 (2), Милић, Мирковић 1, Прибак 3, Илић 1 (1), Медурић 1, Арсенић, Ратковић 2, Продановић 2, Томић 3, Николић 1, Веркић, Вучковић, Сретеновић 5.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести