РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ СИГУРНИ У БЕОГРАДУ: Воркапић бројао до 12

Рукометаши Војводине савладали су Обилић са 38:20 (22:11) у 11. колу Суперлиге Србије. Изабраници Бориса Ројевића лако су изашли на крај са Београђанима и тако дошли до новог тријумфа пред нове изазове у Лиги Европе.
СРЛ
Фото: срл

Од првог минута било је јасно да ће Београђани тешко освојити макар и бод. Разиграни Новосађани су након уводног егала и резултатске клацкалице додали гас и брзо стекли осетну предност. У нападу су бриљирали играчи по десној страни крило Вукашин Воркапић и бек Милан Голубовић. На голу шампиона Србије бриљирао је хрватски интернационалац Фран Лучин. Воша је била доминантна у првом периоду и пред почетак последњег минута имала је десет голова више од ривала (11:21).

У наставку сусрета виђен је очекиван сценарио. Новосађани су били незаустављиви и постепено су увећавали предност. Десно крило Србије и Воше Вукашин Воркапић играо је бриљантно и меч је завршио са 12 погодака уз само један промашај. Пратили су га Милан Голубовић са шест и Дарко Миленковић са пет погодака. Имали су и Београђани неколико добрих момената, али су након 60 минута борбе црвено-бели убедљиво славили и остали једини тим у Суперлиги са свим победама.

В. Г.

Обилић - Војводина 20:38 (11:22)

БЕОГРАД: СЦ Вождовац, гледалаца: 400. Судије: И. Колавчић и Б. Колавчић. Седмерци: Обилић 1 (1), Војводина 3 (3). Искључења: Обилић 8, Војводина 12 минута.

ОБИЛИЋ: Сук (1 одбрана), Остојић 2, Савић 1, Гојковић 1, Јестровић 1, Антељ, Денић 2, Иванић 1, Стојановић 5, Мандић 3 (1), Турудић, Станић 4, Митровић, Бандука, Тасић (4 одбране), Бећировић.

ВОЈВОДИНА: Лучин (14 одбрана), Шијан 2, Воркапић 12 (3), Вуковљак, Азиз 3, Ратковић 3, Транавац, Миленковић 5, Сунајко 1, Пушица 1, Рађеновић 2, Драшко, Томић 1, Роган, Голубовић 6, Пуховски 2.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести