Рукометашице Србије у Турској: Јака одбрана кључ тријумфа (16.30)

Рукометашице Србије у оквиру квалификација за Европско првенство очекују два кључна дуела у Групи 6, а први је већ данас од 16.30 часова против селекције Турске у Кастамону.
РСС/Јована Ковачевић одлична у првом дуелу са Туркињама
Фото: РСС/Јована Ковачевић одлична у првом дуелу са Туркињама

Изабранице Уроша Брегара гостују селекцији коју су убедљиво савладали у првом окршају у Зрењанину, али су свесне да их у Турској очекује много тежи задатак.

Селектор Брегар рекао је да је одбрана кључна за повољан резултат на тешком гостовању.

– У рукомету је одбрана веома важна и често може да одлучи меч. Наравно, након добре дефанзиве морамо да кренемо у контранапад и постигнемо лаке голове. Турска је заиста незгодна селекција, то су доказали у мечу са Исландом, који је имао предност током целог сусрета, али је на крају поражен, то не би смело да нам се догоди – рекао је Брегар.

Леви бек националног тима Јована Ковачевић очекује захтевну утакмицу, али верује у тријумф.

– Морамо да избацимо из главе победу коју смо остварили против Туркиња и посветимо се искључиво овој утакмици. Наш главни адут треба да буде добра одбрана и морамо да од почетка сусрета наметнемо свој стил игре. Турска нема много опција на бековским позицијама, али играју пред домаћом публиком и то може да буде превага. Ипак, верујем да смо боља селекција и да се у Зрењанин враћамо са нова два бода – јасна је Ковачевић.

Десни бек репрезентације Марија Агбаба сматра да су припреме одлично прошле и да очекује победу у Турској.

– У Зрењанину смо одрадили добре, али кратке припреме и мислим да смо спремне за предстојеће утакмице. Када је реч о дуелу у Кастамону биће сигрно другачија утакмица него код нас. Сви знамо колико значи домаћи терен, али исто тако знамо да смо објетивно гледано квалитетнија екипа. Надам се да ћемо максимално фокусиране ући у меч и да нам победа неће измаћи – јасна је Агбаба.

В. Г.

Група 6

Среда

Турска – Србија        16.30

Исланд – Шведска     21.45

1. Шведска

4

3

0

1

115:89

6

2. Србија

4

2

0

2

106:104

4

3. Исланд

4

2

0

2

98:103

4

4. Турска

4

1

0

3

102:125

2

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести