РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ РЕМИЗИРАЛЕ СА РАДНИЧКИМ У СУПЕРЛИГИ СРБИЈЕ: Победа измакла за длаку

Рукометашице Војводине одиграле су нерешено са Радничким из Крагујевца 19:19 (12:7) у десетом колу Суперлиге Србије и уписале први бод у овој сезони. Изабранице Игора Николића храбро су се бориле и имале решену утакмицу, али се гошће нису предавале и успеле су да извуку реми. У првом овосезонском окршају Војводине и Радничког Крагујевчанке су славиле са 32:28.
СРЛ
Фото: срл

Иако су гошће боље стартовале Новосађанке су успеле да наметну свој стил игре и одржавале су минималну предност. Најзапаженије у редовима Војводине биле су убојита Милица Аћимовић и голман Ана Булатовић која је интервенцијама дала ветар у леђа саиграчицама. Након 26 минута игре црвено-беле су имале четири гола предности (10:6). Новосађанке су играле одлучно и заслужено су са предношћу отишле на одмор.

Наставиле су црвено-беле у истом ритму и успешно су одржавале предност. Као по обичају главну реч у нападу Војводине водиле су Милица Аћимовић и Невена Тодоровски које су биле незаустављиве. У  финишу сусрета гошће су се тргле и захваљујући грешкама Војводине пришле на само гол заостатка, а потом је на десет секунди до краја сусрета ведета Радничког Валентина Божиновић реализовала седмерац и тако изједначила резултат. Имале су Новосађанке напад за победу, али су се спетљале и морале су да се задовоље само бодом.

В. Гвозденовић

СУПЕРЛИГА

Резултати

Војводина – Раднички 19:19

Железничар – Наиса 26:19

Бекамент – Медицинар 28:30

Јагодина – Младост 26:21

Напредак – Црвена звезда 24:36

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 200. Судије: И. Колавчић (Земун) и Б. Колавчић (Нови Београд). Седмерци: Војводина 8 (5), Раднички 5 (3). Искључења: Војводина 8, Раднички минута.
ВОЈВОДИНА: Гутеша, Аћимовић 8 (3), Божић, Мијаиловић, Чабаркапа, Савић, Шаранчић, Тодоровски 4 (1), Величковић, Сивчев, Булатовић (11 одбрана, 2 седмерца), Трифуновић, Ђулинац, Бахун 3 (1), Митровић 3, Дринић 1.
РАДНИЧКИ: Појужина, Јоновић, Стошић, Ђорђевић, Салијоски, Пидро (6 одбрана), Инђић 5, Божиновић 8 (3), Радаковић, Поткоњак, Д. Ранковић, Петровић, Вучићевић, З. Ранковић 3, Андрић 1.
 
EUR/RSD 117.0706
Најновије вести