Рукометашице Војводине се припремају за  нову сезону

Десетак дана припрема је иза рукометашица Војводине, које се максимално труде да испуне захтеве шефа струке Ђурађа Трбојевића и кондиционог тренера Страхиње Марковића.
rukometasice
Фото: Припреме ЖРК Војводина, фото: Приватна архива

–  У првих 15-ак данарада покушаћемо да комплетирамо редове. Неколико играчица је отишло у друге клубове, неколико је стигло у наше редове, а првој екипи прикључили смо и неколико рукометашица из наше друге екипе. Преговарамо са још неким играчицама и верујемо да ћемо имати респектабилан састав за надемтање у елити  – најавио је Трбојевић и истакао: - У екипи су остали носиоци игре, а ту пре свега мислим на десног бека Марију Дмитровић, голманку Невену Радојчић, крило Милу Чаушевић, искусног пивота  Ивану Берак, потом на благо српског рукомета, сестре Ловрић, Наташу и Милицу.Дошле су Јована Илинчић и Драгана Мирковић, а у старо јато вратила се Милица Ђукић, која је једно време одсуствовала због повреде. Ускоро би требало да будемо комплетни и да онда кренемо са стварањем екипе за предстојеће изазове.

Војводинин основни циљ је очување елитног статуса.

– Незахвално је сада давати било које прогнозе јер ми не знамо још у ком саставу ћемо играти, као што не знамо ни снагу осталих екипа. За разлику од претходне сезоне, само четири екипе ће разигравати за титулу, а шест ће се борити у плеј-ауту. Уколико бисмо у неколико наредних дана  довели жељена појачања можда би смо могли да размишљамо и нечему више а не само о опстанку у елитном рангу – казао је Трбојевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести