СЕХА лига: Добра Вошина игра без награде

Да се рукометаши Војводине налазе у тешкој групи у Сеха лиги потврда је и трећи пораз у овом регионалном такмичењу.
СЕХА/Бранко Томић пробио зону домаћина
Фото: СЕХА/Бранко Томић пробио зону домаћина

После два пораза у гостима, од Нексеа и Вардара, изабраници Бориса Ројевића положили су копља и у Запорожју, где их је победио учесник Лиге шампиона Мотор. Новосађани су храбро играли против корпулентнијег ривала, у утакмици где се играло прилично оштро и са дубоким зонама. И поред минуса од шест голова средином другог полувремена, Војводина је имала прилику да изједначи, али је шут Шотића био непрецизан.

Војводина је покушавала да брзом игром наметне свој ритам, али им то није полазило за руком пошто су рукометаши Мотора физички снажнији, па су тешко долазили до гола, а више и грешили. Обе екипе су форсирале игру на пивота, где се снажнији домаћи играч на црти боље сналазио, а гостујући чак неколико пута није успео да ухвати лопту. Истина, судије из Белорусије су давале слободнију игру домаћем пивоту, за разлику од Куртеша, на коме нису досудили очите фаулове. Украјинци су имали и четири гола предности (14:10, 17:13), где су поготке постизали са шест метара.

После одличних уводних минута, када су подигли ниво игре, уз сигурну, снажну и покретљиву одбрану коју домаћин није могао да пробије, Војводина је успела да изједначи (19:19). Оптерећени одлукама судија у Новосађане се увукла нервоза, што је помогло домаћину да поведе шест голова разлике. И поред тога, код Војводине је прорадио инат, Мотор је остао без даха, па су Ројевићеви пулени, са добрим одбранама голмана и добрим нападом, успели да се врате и стигну домаћина (30:30). После више покушаја Мотор је повео 31:30, а Шотић, који је могао да буде јунак и поред промашена по два седмерца и зицера, није успео да донесе реми.

Ј. Галић

Мотор – Војводина 31:30 (18:16)

ЗАПОРОЖЈЕ: Спортска хала, судије Набоков и Кулик (Белорусија), седмерци: Мотор 3 (3), Војводина 9 (7), искључења: Мотор 12, Војводина 18 минута.

МОТОР: Бабичев, Маласинскас 4 (2), Пукхоуски 3, Денисов 1, Орбовић 2, Турченко 3, Косано, Кравченко 3, Козакевич 3 (1), Донтсов 1, Хориха 2, Бурзак 1, Виник (5 одбрана, 1 седмерац), Касаи 2, Комок (5 одбрана), Бокхан 6.

ВОЈВОДИНА: Кур­теш 2, Мир­ко­вић 2, При­бак 3, Ву­ко­вљак, Вер­кић (5 од­бра­на), Миљ­ко­вић 1, Ми­лен­ко­вић 4, Ра­ђе­но­вић 2, Рат­ко­вић 1, То­мић 5, Стан­ко­вић, Шо­тић 10 (7), Ба­бић, Арсенић (2 од­бра­не).

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести