Скупштина Аркус лиге: Елитни лигаши о проширењу

Председник Скупштине Аркус лиге Александар Благојевић заказао је за данас седницу тог тела (16).
Аркус/ Биће занимљиво на седници Скупштине Аркус лиге
Фото: Аркус/ Биће занимљиво на седници Скупштине Аркус лиге

Оно што највише занима рукометну јавност, поред припрема за наредну сезону, јесте актуелна проблематика у вези са одлукама Савеза о проширењу лиге са 14 на 16 клубова.

Управни одбор РСС поништио је актуелну сезону, а на предлог Такмичарске комисије донео је одлуку о проширењу елитне лиге, чиме је испоштована вертикална проходност од првог до последњег ранга такмичења. То је прилично усталасало страсти међу елитним лигашима, пошто је већина клубова (11 од 14) Аркуса, пре седнице УО РСС, била против проширења, как су најавили и могући бојкот такмичења. Али, имајући у виду преплитања интереса нико не сме да стави руку у ватру да на данашњој седници неће доћи до промене њиховог става. Председник и потрпреседник РСС Божидар Ђурковић и Драган Шкрбић, као и генерални секретар Мазлам Yемаилоски покушаће да одобровоље суперлигаше да подрже одлуку да се због новонастале ситуације омогићи Б суперлигашима да, кроз бараж, имају проходност у виши ранг, а тиме и оправдају улагања у елитни пројекат. Треба имати у виду и да РСС има механизме да клубове додатно притисне да се предомисле и промену одлуку.

Планирано је да директор лиге Милорад Шолевић поднесе извештај о досадашњем току сезоне у Аркус лиги, а да  потом он и његови најближи сарадници, Мартон Фабијан (судије) и Владимир Кнежевић (секретар), одговарају на евентуална питања.

Да ли ће елитни клубови остати чврсти при ставу да нема ширења лиге или ће се приклонити одлуци УО РСС - остаје да се види. Надамо се да се неће поновити ситуација као пре нешто више од деценије када су клубови због незадовољства рада РСС одлучили да оснују своју лигу и паралелно је покрену са лигом  Савеза. Идеја о паралелности лиге је пропала и сви клубови су се приклонили лиги у организацији РСС. 

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести