СП Јапан: Јасно је како Србија може до полуфинала

Женска рукометна репрезентација Србије са две победе у другој фази Светског првенства у Јапану има прилику да се пласира у полуфинале али то неће бити лако.
rukometasice srbije, rss
Фото: РСС

Након што је Србија савладала Немачку (29:28), а Норвешка селекцију Јужне Кореје (36:25), многе ствари у групи сада су јасније.

Пред последње коло које се игра у среду ујутру састају се: Србија – Данска, Немачка – Норвешка и Холандија – Јужна Кореја.

Постоје два сценарија да би се српске рукометашице пласирале у полуфинале, наравно, уз обавезну победу Србије над Данском.

Прво ће од седам часова Јужна Кореја морати да савлада Холандију и тако је избаци из даље конкуренције.

Потом ће бити потребно да Норвешка ремизира или савлада Немачку, те би у том случају даље ишла Норвешка као прва и Србија као друга селекција.

А то је и најреалнија опција по којој би изабранице Љубомира Обрадовића завршиле међу четири најбоље репрезентације на свету. У случају да Србија ремизира са Данском, а Немачка и Холандија изгубе, опет би наша селекција ишла у полуфинале.

Веома је важно обезбедити треће место, тада би се наше девојке пласирале у квалификације за Олимпијске игре.

То би био случај да Србија уђе у троугао са Немачком и Холандијом, или са Норвешком и Холандијом (у зависности од осталих резултата).

У сваком случају, Србија мора да иде на победу против Данкиња.

М. К.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести