У сусрет деветој сезони рукометне СЕХА Гаспром лиге: Војводина и Nexe отварају такмичење

Регионална рукометна СЕХА Гаспром лига улази у девету сезону, коју ће 2. септембра (19 часова) отворити, у Новом Саду, српски шампион Војводина и хрватски вицепрвак Нексе.
rkv 2
Фото: RK Vojvodina, foto: rkv.rs

Титулу брани Вардар, који ће настојати да освоји шести регионални трофеј.

Овогодишња сезона доноси новине, лига је са десет клубова проширена на 12, који ће бити подељени у две групе.Четири фазе такмичења донеће више узбуђења, а љубитељи рукомета моћи ће да уживају у сјајним мечевима, чијем квалитету ће, поред староседелаца, допринети повратници у лиги (финалиста ЛШ Телеком Веспрем и Металопластика Шабац), као и новајлије (украјински шампиони Мотор Запорожје, Еурофарм Работник из Битоле, Пекинг из Кине и руски Спартак).

Клуб који највише пажње изазива у А групи свакако је актуелни шампион Европе и првак СЕХА лиге Вардар из Скопља. Петоструки освајач СЕХА на путу одбране трофеја срешће се са хрватским Нексеом, словачким Татраном Прешовом, новосадском Војводином, украјинским Мотор Запорожјем и екипом Универзитета у Пекингу.

Нексе је прошле сезоне стигао до фајнал-фора, чиме је показао да много тога може да постигне. Тим који ће Вардару бити један од највећих ривала је Татран из Прешова. Словачки тим намерава да нападне Ф4, а жеља је израженија после прошлогодишњег неодласка на завршни турнир. Нема сумње да ће староседилац у СЕХА лиги Војводина тежити да оствари што боље резултате, имајући у виду да је претходне сезоне заузела 6. место, што је најбољи пласман српских клубова. Новајлије, попут Мотор Запорожје и Пекиншког универзитета, могу многима да помрсе рачуне, тако да се очекује много неизвесности у А групи.

Вицашампион Европе  Телеком Веспрем и Металопластика такмичиће се у Б групи где ће још играти  ППД Загреб, белоруски Мешкова Брест и нови тимови Еурофарм Работник из Битоле и Спартак из Русије.

Очекивања од Веспрема су велика, међу фаворитима је за освајање титуле. Имају Мађари сјајан тим који може до трећег СЕХА трофеја.  ППД Загреб је стални учесник Ф4 турнира. Загрепчани желе да направе корак више и подигну СЕХА трофеј. Након пораза у финалу прошле сезоне, они ће сигурно бити мотивисани да заврше на победничком постољу.

Металопластика је мотивисана да побољша резултат остварен у првој СЕХА сезони. Шабачки тим спреман је да постигне добре резултате и покаже шта тимски дух може. Понос Битоле, Еурофарм Работник, први пут биће део СЕХА лиге, као и руски Спартак. Они ће морати напорно да раде како би резервисали карте за следећу рунду. Сваки почетак је тежак, али имаће изванредну  подршку оданих навијача.

Следи сјајно такмичење и биће занимљиво видети ко ће испунити очекивања и планове.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести