Владимир Шишка: Неоправдани напади на Рукометни клуб „Петроварадин”

Избором новог руководства Рукометни клуб „Петроварадин” вратио се нормалном раду и битисању, али и даље се вуку репови две сукобљене стране од пре неколико месеци. Конференцију за медије је сазвао први човек Градског спортског савеза Новог Сада(ГРСНС) Владимир Шишка, а присутан је био и Ненад Радонић, који је био, како каже, уплатен силом прилика у финансијске трансакције у овом клубу.
е
Фото: Ј. Галић

- Горан Бајшански већ месецима напада РК Петроварадин, ГРСНС и Управу за спорт и омладину. Клуб који је у успону је доведен у ситуацију да се о њему расправља по друштвеним мрежама.  Бајшански је начинио три кривична дела. РК Петроварадин нам се обратио као кровној организацији са тезом да је покушан преврат у њему.  По избору Бајшанског на  нелегалној Скупштини, додаје Шишка, пребацио је 200.000 динара градских буџетских средстава консалтинг кући.

- Испостављена је фактура израда мајица са штампом, а то је издала консалтинг кућа, која не може да се бави с тим. Да би се то покрило, испостављена је нова фактура формално исправна са организацијом припрема мајица са штампом. Иначе, те мајице уопште не постоје, тако да ће морати да се докаже ко их је испоручио. Ово је кривично дело чишћење пара. Ту нема дилеме.

Шишка се потом осврнуо на ново незаконито дело.

- Буџетска средства, која су строго наменска, у износу од 600.000 динара пребачена су школици спорта Спортисиму Ненада Радонића. Међутим, Радонић је вратио та средства, свестан да се ради о кривичном делу посуде новца и проневери буџетских средстава.  Ненад Радонић, како је рекао, није улазио у то одакле су средства, али је био контактиран од стране РК Петроварадин да остваре сарадњу.

- По договору, након неколико дана, на наш рачун је легао новац. Када сам их позвао да кренемо у сарадњу и реализујемо договор, рекли су да имају неких несугласица и проблема. Када сам ушао у проблематику и контактирао Шишку видео сам да ту нешто не штима, одмах сам вратио средства на рачун РК Петроварадин. Нама не треба лоша реклама - рекао је Радонић.

- Наш рад је био планиран на две године, а вредан је више од тих 600.000 динара. Јер се ту ради о терминима, нашем простору, ангажовању тренера и реквизита - изнео је Радонић. На питање с ким се то договарао из Петроварадина, није дао конкретно име, већ је рекао да је “причао” са правним лицем РК Петроварадин и да не зна чији је то број с којим је комуницирао, јер је заборавио.

Горан Бајшански о оптужбама на свој рачун: Судски се борим за истину

Контактирали смо  Горана Бајшанског да да своје виђење о оптужбама на његов рачун.

- Тих 200.000 динара је било за мајице за турнир који се одржао 13. децембра прошле године, а ја сам дошао у клуб 14. децембра. Тада су биле подељене мајице, а паре сам пребацио на фирму с којом су дотадашњи председник договорио. Постоје две фактуре, на једној пише “организација мајица”, а на другој “израда мајица”. Управа за спорт једино прихвата захтев на коме пише “израда мајица”. Консалтинг фирма Шиља има право да израђује мајице, да их продаје да обавља превоз... - рекао је Бајшанси.

Према његовим речима, назвао је Спортисимо и тражио да за годину дана уговори додатни рад са играчицама Петроварадина, јер је то удружење за рад са женама.

- Тих 600.000 динара су паре добијене од државе које се користе за клуб, а не као што је то случај са Градом где су паре наменске. На основу тога ја сам направио годишњи план за додатне тренинге и те паре су враћене РК Петроварадину.

        Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести