Војводина и Железничар играју нови дерби меч

Рукометаши Војводине пети пут ове сезоне одиграће дерби меч против једног од највећих ривала за трофеј у домаћем првенству Железничара из Ниша.
Vojvodina-Zeleznicar/RK Vojvodina
Фото: РК Војводина/Првотимац Воше Горан Тркуља и данас ће водити велику борбу с Нишлијама

Новосађани ће екипу тренера Веселина Вујовића дочекати у среду од 18.30 часова у четвртом колу плеј–офа Суперлиге. Актуелни првак је непоражен у досадашњим сусретима с Нишлијама и има скор од три победе и једног ремија. Управо су ова два тима прошле сезоне водила највећу борбу за трофеј, који је остао на Сланој бари. 

– Ово је дерби првенства и једна од наших најважнијих утакмица у сезони. Већ смо одиграли четири пута с њима, добро се познајемо и мислим да неће бити неких великих тактичких изненађења ни на једној страни. Оно све што се десило у претходним утакмицама, у којима смо ми без пораза, морамо да заборавимо и оставимо по страни, јер нас очекује тотално другачији меч – истакао је тренер Војводине Борис Ројевић.

Новосађани су још и пре дуела с Партизаном у претходном колу почели да се припремају за сусрет с Нишлијама.

– Очекујем добар меч, мушку и квалитетну игру и пуну хали. Нека победи бољи, а надам се да ћемо то бити ми. Железничар је све компактнија екипа. Има сјајне појединце и неће нам бити лако. Морамо да будемо концентрисани свих 60 минута и сваки детаљ ће бити важан.

Док је Војводина до сада забележила све три победе у Суперлиги, Нишлије су доживеле минималан пораз у Панчеву од Динама. Стратег српског првака не мисли да је његова екипа због тога у предности.

– Сви знамо колико овај меч значи, како нама, тако и њима. Прошле године смо ми у плеј–офу стартовали с једним бодом у два кола и сви су нас отписали, рекли су да је све готово, да немамо никакву шансу, а на крају смо узели титулу. Игра се свих десет кола, до задњег минута и не бих рекао да Жеља ако изгуби овај меч губи титулу – сматра Ројевић.

К. Бугарски

„Дневник” дели улазнице

Наш лист ће, као и за прошли меч против Железничара у Новом Саду, поделити десеторици читалаца по две улазнице. Првих десеторо који се јаве у среду у 11 часова на број телефона 063/7-567-688 добиће карте за дерби, које ће моћи да подигну на благајни СЦ Слана бара пре почетка меча.

Улазнице се, иначе, продају по цени од 200 динара.

Среда

Војводина – Железничар    (18.30)

Партизан – Динамо    (18.30)

Петак

Нови Пазар – Металопластика    (18)

1. Војводина

3

3

0

0

93:61

6

2. Металопл.

3

2

0

1

102:92

4

3. Железничар

3

2

0

1

102:92

4

4. Динамо

3

1

0

2

76:83

2

5. Партизан

3

1

0

2

76:96

2

6. Нови Пазар

3

0

0

3

81:106

0

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести