ЖРК Војводина променио тренера: Радан Ровчанин на клупи

Женски рукометни клуб Војводина је решила питање шефа стручног штаба за наредну сезону. Нови тренер је Радан Ровчанин, који је и уједно и селектор женске репрезентације Босне и Херцеговине.
rovcanin radan
Фото: Приватна архива

Он је неколико година уназад водио женску јуниорску репрезентацију Србије (освојили ЕП Б категорије у Бугарској) и београдског суперлигаша Вождовца. Седео је и на клупи пљеваљских клубова Рудара и Бисера, као и београдске Црвене звезде, а један је и од оснивача академије Стар у Београду.

- После завршене сезоне, где је наш клуб заузео шесто место, нисмо успели да постигнемо договор са досадашњим тренером Милетом Зечевићем. Договорили смо се  са Ровчанином, јер му уговор са РС БиХ дозвољава да ради и у клубу.Циљ је пласман у плеј-оф, а ако се поклопе коцкице да се боримо и за вишу позицију  - рекао је председник клуба  Мишко Томић.

У редовима Новосађанки још нема нових играчица.

- Највероватније остају све рукометашице из актуеланог састава, с тим што Емилија Лазић тражи инострани ангажман. С обзиром на то да је Ровчанин селектор БиХ и да има увид у тамошњи рукомет, можда ћемо појачања тражити у тамошњим клубовима - изнео је Томић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести