Четвртфинале Првенства Новог Сада у брзопотезном шаху стартује 26. фебруара

Шаховски савез Новог Сада организује од 26. фебруара до 2. марта традиционално Првенство Новог Сада у брзопотезном шаху.
sah
Фото: Dnevnik.rs

Турнир се игра у просторијама НШК-а, ул. Николе Пашића 26, први спрат. Право учешћа имају сви регистровани чланови клубова учлањених у Шаховски савез Новог Сада. Сви учесници треба да понесу исправан шаховски сат.

Уписнина за такмичење износи 300 динара. Наградни фонд износи најмање 25.000 динара и сви учесници финала биће награђени. Висина и распоред награда биће објављени пре почетка финалног турнира. Четворица првопласираних стичу директно право учешћа у финалу наредног првенства.

У понедељак 26. фебруара, од 19.30 часова, одржаће се четвртфинални турнир. Право учешћа имају сви заинтересовани, без обзира на категорију и рејтинг. Пријаве се примају до почетка турнира. Десет првопласираних стиче право учешћа у полуфиналу. Турнир се рејтингује код ФИДЕ.

У уторак 27. фебруара, од 19.30 часова, одржаће се полуфинални турнир. Право учешћа има 10 првопласираних са четвртфиналног турнира, као и играчи са ФИДЕ рејтингом за брзопотезни шах од најмање 2100, а уколико играч не поседује овакав ФИДЕ рејтинг, право учешћа стиче уколико има рејтинг за редован шах од 2100 или виши. Број првопласираних који стичу право играња у финалу биће објављен пре почетка полуфиналног турнира. Турнир се рејтингује код ФИДЕ.

У среду 28. фебруара, четвртак 1. марта и петак 2. марта од 19 часова одржаће се финални турнир са 16 играча, четворокружно. Директно право учешћа у финалу имају: четворица првопласираних са претходног првенства (Синиша Дражић, Дејан Лескур, Синиша Шарић и Срђан Рогач), затим сви новосадски велемајстори и пласирани играчи са полуфиналног турнира. Директни учесници треба да се пријаве до уторка 27. фебруара у 18 часова. Турнир се рејтингује код ФИДЕ.

Пријаве се примају на бројеве телефона 060/0400-807 или 060/0211-199.

И. У. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести