Међународни цугер у Бачкој Паланци: Љикар поново најбољи

У Бачкој Паланци је одржан међународни брзопотезни шаховски турнир за месец март. Учествовала су двадесеторица цугераша из Младенова, Гајдобре, Бача, Челарева, Вуковара (Хрватска) и Бачке Паланке.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Међу њима била су двојица ФИДЕ мајстора, седморица мајсторских кандидата, један омладинац и десеторица носилаца осталих звања. Одиграно је 11 кола по Швајцарском систему паровања, а о пласману актера са истим учинком одлучивао је Бухолц-коефицијент.

Прво место и главну награду од 1.400 динара освојио је мајсторски кандидат Зоран Љикар из Вуковара са девет поена и на тај начин поновио је успех са фебруарског цугера. Другу позицију заузео је бачкопаланачки мајсторски кандидат Петар Јовановић са 8,5 поена, по 7,5 поена уписали су трећепласирани ФИДЕ мајстор Лука Рајак из Бачке Паланке, четвртопласирани ФИДЕ мајстор Милоје Брајић из Војводе Степе, петопласирани мајсторски кандидат Недељко Хајдер из Челарева и шестопласирани мајсторски кандидат Зоран Поповић из Бача. Омладинцу Илији Јовановићу из Бачке Паланке припало је 17. место са 4,5 поена.

У суботу, 14. марта, у просторијама ШК Бачка Паланка, биће приређен рапид турнир. Информације: 063/8016575 (Борис Тепић).

        Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести