Молба велемајстора за помоћ

Женски велемајстор и селектор женске репрезентације Србије Ирина Чолушкина упутила је, у име саиграча – велемајстора из мушке и женске репрезентације, молбу Министарству омладине и спорта и Управном одбору Шаховског савеза Србије да им се помогне у тешким временима која су наступила због пандемије корона вируса.
sahovska tabla ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Предлог је да се велемајстори који су наступали за репрезентацију на Олимпијадама и Европским првенствима, а немају стипендије и национално признање, обухвате програмом Владе Србије за помоћ.

– Сведоци смо великих проблема и поремећаја у свим сегментима живота, изазваних пандемијом, па тако и у шаховском спорту. Турнири се од марта не организују и нејасно је када ће почети. Велемајстори професионалци нису у могућности да зараде за елементарне животне потребе. Како је финансијска ситуација у шаховским савезима и клубовима врло лоша, нико не може да преузме бригу о велемајсторима. Молимо вас да размотрите молбу (предлог) да се велемајстори који су бранили боје наше земље на највећим међународним такмичењима (Европска првенства и Олимпијаде) уврсте у програм Владе за помоћ, јер им је то од животног значаја – истиче се у молби коју је потписала Ирина Чолушкина.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести