Петровдански брзопотезни турнир у Вршцу: Алимпић супериоран

Поводом обележавања славе Светих апостола Петра и Павла, 12. јула у Вршцу је приређен традиционални девети Петровдански међународни турнир.
Детаљ са турнира у Вршцу
Фото: Детаљ са турнира у Вршцу

Целовечерња надметања протекла су у ресторану Хаваји на обали Вршачког језера. У конкуренцији се нашао 41 цугераш из Београда, Лесковца, Ковина, Беле Цркве, Алибунара, Пландишта, Ритишева, Банатског Карловца, Темишвара (Румунија), Јерменоваца, Николинаца и Вршца. Међу актерима били су 27 мајсторских кандидата, 10 носилаца осталих нижих категорија и четворица омладинаца. Одиграно је 11 кола по Швајцарском систему паровања, а темпо игре био је пет минута по шахисти за сваку партију. Пласман играча са истим бројем освојених поена одређен је на основу Бухолц коефицијента.

Прво место и главну награду од 4.000 динара, на супериоран начин, са 2,5 поена предности у односу на најближе конкуренте, освојио је мајсторски кандидат Алекса Алимпић из Београда са 10,5 поена. Другу позицију заузео је мајсторски кандидат Срђан Димитријевић из Лесковца са осам поена и он је једини “откинуо” пола поена Алимпићу. Трећепласирани је мајсторски кандидат Горан Вебел из Вршца, такође са осам поена, али са нешто слабијим додатним критеријумима. Четврти степеник запосео је мајсторски кандидат Душан Петровић из Пландишта са 7,5 поена. Петопласирани мајсторски кандидат Милан Ћурувија из Алибунара предводи четворицу мускетара са по седам укњижених поена, а у тој групи су још и Милан Повић из Банатског Карловца, Петру Журка из Ритишева и Милета Цицовић из Банатског Карловца.

Најбоље пласирани омладинац је 13-годишњи Алекса Владислав из Вршца, који се у генералном поретку пласирао на 24. место са 5,5 укњижених поена. Добру игру пружио је и 12-годишњи омладинац Виктор Воина из Ритишева, који је освојио 30. место са пет поена. Спортску правду делио је међународни судија и председник Шаховског савеза Војводине Зоран Станимировић из Алибунара.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести