У оквиру „Летњих спортских игара Уљма 2021“: Брзопотезни и рапид турнир

Месна заједница Уљма, у сарадњи са шаховском секцијом ОШ „Бранко Радичевић“ из Уљме, организује два турнира у недељу 1. августа, у склопу манифестације „Летње спортске игре Уљма 2021“.
sahovska tabla ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Најпре ће од 10 часова бити одржан Први кадетски рапид турнир, на коме право учешћа имају сви играчи до 18 година, а потом ће се од 17 ч играти брзопотезни турнир за све заинтересоване учеснике. Турнири се одржавају у просторијама Месне заједнице Уљма, Трг ослобођења бр. 2.

На кадетском турниру игра се девет кола по Швајцарском систему и уз компјутерско паровање, а темпо игре је 10 минута по играчу за целу партију. На брзопотезном турниру играће се 11 кола, такође по Швајцарском систему и уз компјутерско паровање, а темпо игре је пет минута по играчу за целу партију. Овај турнир ће се рејтинговати.

Сваки такмичар дужан је да понесе прегледну шаховску гарнитуру и исправан шаховски сат, а предност имају раније пријављени такмичари, јер је број учесника ограничен. Уписнина износи 300 динара по играчу, како за кадетски, тако и за брзопотезни турнир, с тим да шахисти из Уљме не плаћају котизацију. Домаћин обезбеђује освежење за све учеснике турнира, као и награде у виду пехара за освојена прва три места на оба турнира, док сваки учесник добија захвалницу. Судија оба турнира је међународни арбитар Зоран Станимировић. Пријаве се могу извршити на телефон: 062/857-3743 (Стефан Котрла, директор турнира).

И. У.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести