Аустралијске власти одбиле све Ђоковићеве захтеве

МЕЛБУРН: Аустралијске власти једногласно су одбиле захтеве које је први тенисер света и председник Удружења играча (ПТПА) Новак Ђоковић учесници добију исте услове током боравка на турниру.
djokovic
Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva
Ђоковић је, подсећа РТС, покренуо "побуну" и послао листу захтева организаторима како би сви учесници имали исте услове, након многих жалби да се осећају као у затвору у Мелбурну.
 
Међутим, локалне власти у држави Викторија, чији је Мелбурн главни град, саопштиле су да се правила која се тичу безбедносних мера и протокола неће мењати.
 
"Правила се неће мењати јер су стигла од јавних здравствених савета. Људи могу слободно да дају спискове жеља, али одговор је ''не''. Знам да је неколико играча ''брбљало'' о правилима. Она важе за њих као и за све остале. Сви су о томе били информисани пре доласка и то је био услов који су прихватили. Овде нема посебног третмана јер вас вирус не третира посебно. Дакле, ни ми немамо посебан третман", истакао је премијер Викторије Данијел Ендруз.
 
Ема Казар, комесарка за руковођење кризом изазваном корона вирусом и организовањем карантина у држави Викторија, потврдила је да неће бити никаквих промена.
 
"Дефинитивно ''не'' од мене. Не мењамо наш програм", јасно је одговорила Ема Казар.
 
Она је додала да разуме да је тешко провести 14 дана у карантину.
 
"Овде смо да радимо са играчима и Тениском асоцијацијом Аустралије, како бисмо њихове тренинге учинили што пријатнијим", поручила је Казарова.
 
Више играча стављено је у потпуни карантин од 14 дана, без могућности тренинга, јер су у авионима којима су дошли у Аустралији откривени оболели од корона вируса.
 
Ђоковић се залагао да им се омогуће услови за тренинг и припрему за турнир.
 
Први гренд слем године, Аустралијан опен, почиње за три недеље, 8. фебруара.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести