Доминик Тим: Радујем се, први пут долазим у Србију

БЕОГРАД: Аустријски тенисер Доминик Тим, уз Новака Ђоковића највећа звезда турнира "Adria Tour" у Београду, изјавио је да се радује првом доласку у Србију.
dominik tim, Tanjug/AP
Фото: Tanjug

"Невероватно, али никада до сада нисам био у Србији. Не знам зашто је то тако, јер код вас постоји много јуниорских турнира, а чуо сам и доста сјајних ствари о држави. Самим тим, необично је да нисам долазио раније, али ето, и то је додатни разлог зашто сам веома лако донео одлуку да учествујем на овом догађају. Радујем се доласку у Србију, у Београд, и желим да сазнам више о вашој земљи", изјавио је Тим.

Аустријанац, који је ове године одиграо спектакуларфно финале Аустралијан опена против Ђоковића, истиче да је ово прилика и да се биоље упозна са српским тенисером.

"Јасно је да је Новак не само један од најбољих тенисера света свих времена, већ је и један од најбољих спортиста планете икада. Имамо јако добар однос на терену и ван њега. Ђоковић је један од момака са којима се најчешће састајем на АТП туру. Играли смо неке велике мечеве, као што су грен слем финала, мастерси 1000, АТП завршни мастерси, и увек је изузетно искуство када се састајем са њим. Приватно, Новак је сјајан тип, али не познајем га довољно добро. Зато се надам да ћемо током турнира бити у прилици да се боље упознамо", поручио је Тим.

Први у серији турнира "Adria Tour" одржаће се у Београду 13. и 14. јуна, а Тим ће у главни град Србије допутовати дан раније.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести