Хрватска без Чилића брани Дејвис куп, Карловић замена?

ЗАГРЕБ: Тениска репрезентација Хрватске титулу у Дејвис купу браниће без Марина Чилића, који ће због проблема са коленом пропустити премијерно издању новог формата овог такмичења.
dejvis kup
Фото: Davis cup

Селектор Хрватске Жељко Крајан на располагању сада има Борну Ћорића, Мату Павића, Ивана Додига и Николу Мектића.

"Последњих годину и по дана за мене су били прави изазов и физички и ментални. Иако сам свакодневно проводио много времена како бих тело одржавао здравим и спречио повреде, понављајућа повреда колена, која ме мучи још од јуниорских дана, задавала ми је све више и више проблема", написао је Чилић на Фејсбуку.

Како преносе "Спортске новости" селектор Хрватске уместо Чилића већ је позвао 40-годишњег Иву Карловића, који се опростио од репрезентације, али већ је једном "ускочио" и то у финалу Дејвис купа против Аргентине 2016. када је због повреде није наступио Борна Ћорић.

Завршница Дејвис купа игра се у Мадриду од 23. до 25. новембра, а ове године игра се први пут у новом турнирском формату. Играће се три меча: два појединачна и један парова, на два добијена сета.

Хрватска је у групи са Шпанијом и Русијом, а у четвртфинале пролазе победници шест група и две најбоље другопласиране репрезентације.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести