Ким Клајстерс: Планирам да наставим да играм тенис

ЊУЈОРТ: Белгијска тенисерка Ким Клајстерс, која се ове године по други пут вратила професионалној каријери, а 8. јуна слави 37. рођендан, најављује да ће наставити да игра без обзира на пандемију Ковид-19 која је зауставила сва тениска такмичења.
r
Фото: pixabay.com

"Надам се да ћемо моћ да играмо још ове сезоне. Али чак и да не буде тако, планирам да наставим да играм", изјавила је некадашња најбоља тенисерка света.

Клајстерс, која је и чланица Међународне тениске куће славних од 2017, каже да је увек мотивисана, преноси Хина.

"Желим да будем спремна за УС Опен, ако га буде. Било би фантастично вратити се на стадион ''Артур Еш'', али била бих срећна и да заиграм на терену број 18", рекла је Белгијанка, мајка троје деце.

Ким Клајстер је три од своја четири Грен слем трофеја освојила у Њујорку (2005, 2009. и 2010.), а 2011. је освојила и Аустралијен опен.

Вратила се тенису на турниру у Дубаију, где је у првом колу поражена од Шпањолке Гарбиње Мугурузе, а пре прекида сезоне одиграла је још један меч, на турниру у мексичком Монтереју.

"Нисам се вратила због једне године. План је играти и након тога. Важно је да уживаш у ономе што радиш", рекла је Ким Клајстерс.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести