Кирјос: Потребна је ментална снага за освајање гренд слема

ВАШИНГТОН: Аустралијски тенисер Ник Кирјос изјавио је да сваки играч мора да има менталну снагу да би могао да освоји гренд слем титулу, преносе амерички медији.
nik kirjos
Фото: Tanjug (AP Photo/Rebecca Blackwell)

Кирјос је пре две недеље у финалу Вимблдона поражен од Новака Ђоковића 3:1 у сетовима, а Аустралијанац је по први пут у каријери играо у финалу једног гренд слем турнира.

"Гренд слем можеш да изгубиш за један дан, али не можеш да га освојиш за толико времена, потребно је много више. Играш меч, победиш, па дан паузе, па опет играш и онда поново дан паузе. Мораш да имаш ментални капацитет да две недеље радиш исте ствари на највишем нивоу. Може да се деси доста непредвидљивих ствари. Можда ће једног дана да ти буде лоше, као што се мени догодило пре меча са Филипом Крајиновићем. Тело вас боли. Нисам могао да спавам два дана након што се Рафаел Надал повукао из полуфинала Вимблдона, иако сам се физички осећао одлично, али ментално нисам био спреман", рекао је Кирјос за званични сајт АТП турнира у Вашингтону.

Он је признао да после Вимблдона има више поштовања за Ђоковића, Роџера Федерера и Рафаела Надала.

"Морате да будете ментална животиња да би освојили гренд слем. Сада одајем више поштовања Ђоковићу, Федереру и Надалу. Играо сам са Ђоковићем у финалу. Осећао сам као да је он свеж, као да није играо тенис у претходне две недеље. Ни у једном тренутку није деловао пољуљано", закључио је Кирјос.

Аустралијски тенисер се тренутно одмара на Бахамима, а играће на АТП турниру у Вашингтону, који је на програму од 30. јула до 7. августа.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести