Кирјос у четвртфиналу Ју-Ес опена

ЊУЈОРК: Аустралијанац Ник Кирјос пласирао се у четвртфинале Ју-Ес опена, пошто је ноћас у Њујорк у осмини финала победио браниоца титуле и најбољег тенисера света Руса Данила Медведева 7:6 (13:11), 3:6, 6:3, 6:2.
nik kirjos
Фото: Tanjug (AP Photo/Rebecca Blackwell)

Медведев би после овог пораза могао да остане без првог места на АТП листи. Од наредног понедељка челну позицију на АТП листи би могли да преузму Рафаел Надал, Карлос Алкараз или Каспер Руд. Кирјос ће по завршетку Ју-Ес опена у најгорем случају могао да буде 18. тенисер света.

Аустралијанац је први сет добио у тај-брејку 13:11. Кирјос је у овом делу меча спасао три сет лопте руског тенисера. Руски тенисер је успео да изједначи на 1:1, пошто је други сет добио 6:3.

Међутим, Кирјос је у трећем сету повео 4:1 у гемовима, а онда је сигурно добио овај део меча 6:3. Аустралијски тенисер је у четвртом сету препустио само два гема свом ривалу.

Кирјос је по први пут у каријери изборио пласман међу осам најбољих тенисера на Ју-Ес опену, а за пласман у полуфинале бориће се против још једног Руса Карена Хачанова, који је после пет сетова елиминисао Шпанца Пабла Карења Бусту.

Ју-Ес опен се игра се за наградни фонд од 60,102 милиона долара.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести