Мастерс у Шангају: Ђоковић се реванширао Чекинату и прошао у четвртфинале

ШАНГАЈ: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победио је Италијана Марка Чекината 6:4, 6:0 и пласирао се у четвртфинале Мастерса у Шангају.
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Andy Wong)

Ђоковић се реванширао 21. тенисеру планете за пораз у овогодишњем четвртфиналу Ролан Гароса и убедљивом игром прошао за само 71 минута.

Српски тенисер нервозно је отворио меч, није успео да искористи првих шест брејк лопти, али када је седму претворио у свој поен све је кренуло на његову воденицу. Ђоковић је од тренутка када је повео са 4:3 у првом сету потпуно преузео контролу и доминирао до краја сусрета. Први сет био је готов после 46 минута игре, а резултат на семафору био је 6:4. Током другог периода игре постојао је само један тенисер и Новак нити у једном тренутку није дозволио Италијану да припрети.

Новак Ђоковић ће се у четвртфиналу састати са Јужноафриканцем Кевином Андерсоном, који је елиминисао Грка Стефаноса Циципаса 6:4, 7:6 (7:1).

Биће то осми дуел двојице тенисера, Ђоковић води 6:1, а последњи је био у овогодишњем финалу Вимблдона када је Србин славио 6:2, 6:2, 7:6 (7:3).

Мастерс у Шангају игра се за наградни фонд од седам милиона долара.

Прво место главни циљ до краја године

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да му је главни циљ да до краја сезоне престигне Шпанца Рафаела Надала и врати се на чело АТП листе. Ђоковићу на Мастерсу у Шангају, где је данас елиминисао Италијана Марка Чекината 6:4, 6:0 за пласман у четвртфинале, финале гарантује друго место, а освајање турнира долазак на само 35 бодова мање од Надала који је због повреде отказао наступ. 

"Учинићу све да будем поново број један. То је вероватно највећи циљ до краја сезоне", рекао је Ђоковић после меча са Чекинатом, а преноси АТП.

Српски ас је баш после пораза у јуну од Чекината у четвртфиналу Ролан Гароса кренуо са сјајним играма, победио је на 28 од 30 мечева, уз освајање два грен слема на Вимблдону и УС Опену и приближио се самом врху.

"Веома сам задовољан због начина на који сам користио сервис на прва два меча на турниру. То је јако битно. Хтео сам против Чекината да играм дужу размену и био сам агресиван када је било потребно. Други сет ми је био перфектан и драго ми је како сам завршио меч".
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести