Медведев зауставио Ђоковића у финалу УС опена

Најбољи тенисер на свету Новак Ђоковић није успео да освоји сва четири гренд слема у сезони. У томе га је спречио Рус Данил Медведев који је у финалу УС опена био бољи.
nole i medvedev
Фото: Tanjug (AP Photo/John Minćillo)

Наиме, Медведев је славио са 3:0, по стовима 6:4, 6:4, 6:4.

Новак је тако пропустио шансу да постане тек други тенисер у историји спорта који је освојио "календарски слем", односно сва четири Гренд слема сезоне.

С друге стране, Медведев  је дошао до свог првог гренд слем трофеја у каријери.

Новак је меч почео и одмах је дозволио да противник направи брејк. Медведев је феноменално сервирао у овом делу игре и није дао Ђоковић да се поврати од почетног шока.

На почетку трећег сета, Новак је водио са 1:0 и имао три брејк лопте, али је Медведев успео да се одбрани. У даљем току игре Медведев је направио брејк што му је било довољно да освоји и други сет.

Русе је стравично добро почео трећи сет и са два брејка допшао до 4:0, потом до 5:1. И тада се чинило да је све готово, Ипак, на 5:2 Новак осваја брејк, потом долази на 5:4, али Медведев не посустаје и побеђује са 6:4.

Фото: Tanjug (AP Photo/John Minchillo)

Ђоковић заплакао после пораза: Додирнули сте ми душу

Нисам добио меч, али срце ми је испуњено срећом, најсрећнији сам човек на свету јер сте учинили да се осећам посебно, рекао је српски тенисер Новак Ђоковић после пораза од Данила Медведева у финалу УС Опена и овација са трибина у Њујорку.

"Размишљао сам о оба сценарија, шта бих рекао у обе опције. Вечерас, иако нисам добио меч, срце ми је испуњено срећом, најсрећнији сам човек јер сте учинили да се осећам овако посебно. Додирнули сте моју душу, никад се нисам осећао овако у Њујорку. Хвала за подршку. Видећемо се брзо опет", рекао је Ђоковић кроз сузе не скривајући да му је много тешко јер није успео да освоји календарски слем и 21. грен слем титулу.

Ђоковић је честитао Медведеву на фантастичном турниру.

"Ако је неко заслужио грен слем титулу, то си ти. Честитке теби и твоме тиму, један си од најбољих људи на турниру, верујем да те очекује сјајна каријера и још грен слем титула", рекао је Ђоковић.

Фото: Tanjug (AP Photo/John Minchillo)

Медведев: Новак је најбољи тенисер свих времена

Извињавам се, вама навијачима и Новаку, сви знамо шта је он јурио вечерас, али рећи ћу нешто што никад нисам. Новаче, ти си за мене најбољи у историји тениса, рекао је Рус Данил Медведев након што је освојио УС Опен и спречио Ђоковића да освоји историјски календарски слем и рекордну 21. грен слем титулу.

"Хвала мом тиму, мојој породици, није било нимало лако, хвала што сте ми помогли на овом путу. Хвала навијачима, навијали сте мало више за Новака, али то је схватљиво, дали сте ми много енергије још од 2019. кад сам изгубио финале од Надала у пет сетова. Није било лако, али много вам хвала", истакао је Медведев и рекао да сад има времена да купи поклон супрузи Маши за годишњицу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести