НОВАК И НАДАЛ ПОСЛЕДЊИ ПУТ УКРШТАЈУ РЕКЕТЕ Заказан тениски спектакл у Ријаду

На почетку тениске сезоне заказан је и најављен спектакл за сам њен крај.
djokovic
Фото: Davis Cup/Printscreen

У Ријаду ће се у октобру одржати догађај са именом "Шест краљева слема" на којем би требало да учествују пет гренд слем освајача који су и даље активни тенисери: Новак Ђоковић, Рафаел Надал, Карлос Алкараз, Данил Медведев и Јаник Синер.

Одлучено је да се њима придружи Холгер Руне као неко од кога се тек очекује да дође до трофеја на неком од четири највећа турнира, а да та част не припадне Доминику Тиму који је освојио Ју Ес опен, али у последњих неколико сезона практично не може да се састави на терену.

Формат и тачан датум још увек нису познати, као ни колико новца је Саудијска Арабија уложила у овај егзибициони догађај, нити колико ће припасти тенисерима.

Посебно ће занимљиво бити видети Ђоковића и Надала поново заједно на терену, можда и последњи пут. Највеће ривалство у историји тениса броји 59 међусобних мечева у којима је Новак остварио 30 победа.

Због проблема са повредом Шпанац је пропустио прошлу сезону, а последњи пут њих двојица су један против другога играли у четвртфиналу Ролан Гароса 2022. године. Надал је победио у четири сета.

Телеграф

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести