Новак: Инспиришу ме Роџер и Рафа

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић стигао је у Лондон пред наступ на Завршном турниру осморице најбољих, јавља Радио телевизија Србије.
n
Фото: EPA-EFE IAN LANGSDON

Ђоковић је у престоницу Енглеске стигао у одличној форми, после титуле на мастерсу у Паризу.

Новак је тријумфовао у "Берсију", али му то није помогло да задржи прво место на АТП листи, које је преузео Рафаел Надал.

Шпанац има 640 бодова пред последњи турнир у сезони, па ће Србин морати да дође најмање до финала, уколико жели да се нада повратку на "број 1".

У Лондону ће играти у групи "Бјерн Борг" заједно са Роџером Федерером, Домиником Тимом и Матеом Беретинијем, док се у групи "Андре Агаси" налазе Надал, Данил Медведев, Стефанос Циципас и Александер Зверев.

Пред наступ у "О2 арени" прошлогодишњи финалиста истакао је да ће имати веома тежак посао.

"Биће то екстремно тежак задатак за мене када се има у виду ко су противници у групи. Уколико успем годину да завршим на првом месту, биће фантастично. Имам велики мотив", казао је Ђоковић.

Новинари су тражили и да се подсети неких великих мечева ове сезоне, међу којима се посебно издваја онај из финала Вимблдона са Федерером када је после 12:12 у петом сету и тај-брејка стигао до титуле.

"Када је реч о таквим мечевима, ради се о визуализацији и припреми себе за све могуће ситуације. Покушавам да 'одиграм' меч у својој глави пре изласка на терен. Нисам могао да предвидим такав сценарио, али увек себе замишљам као победника", навео је Новак и наставио:

"Уз ту снагу воље, морате имати снагу која дозали из ваше менталне и емоционалне стране. За мене је то вечита битка унутар мене, веће и од оне која се дешава споља. Нису разне ситуације на терену то што те повређује већ како се ти изнутра носиш са тим ситуацијама, како их прихваташ, како их преживљаваш."

Ђоковићеву каријеру обележила су ривалства са Федерером и Надалом.

"Један другог чинимо јачим, захтевамо један од другог да напредујемо у игри. Њих двојица су вероватно и највећи разлог зашто се још такмичим на овом нивоу. Чињеница да су ушли у историју ме и даље инспирише и мотивише, да урадим исто што и они, чак и више", закључио је Ђоковић.

Новак ће у недељу 10. новембра од 14 часова играти први меч у синглу, а противник му је Матео Беретини. Вечерњи термин од 20 часова разервисан је за дуел Роџера Федерера и Доминика Тима.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести