Почиње УС Опен; Ђоковић: Притисак ми је додатни мотив

ЊУЈОРК: Притисак јесте другачији, али не у потпуности. Имам прилику да утрадим нешто што је успео само Род Лејвер и то ме изузетно мотивише, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић уочи старта УС Опена.
nole
Фото: TANJUG/ AP Photo

Ђоковић у Њујорку има прилику да комплетира календарски грен слем и понови подвиг чувеног Аустралијанца из 1969. године.

"Немам проблем да се носим с тиме, с притиском сам се добро носио у већини случајева током каријереи. Увек сам гледао на притисак као додатну мотивацију и "гориво" да играм најбоље кад је најбитније. Због оваквих ситуација и турнира ја и тренирам, желим да испишем историју свог спорта“, изјавио је Ђоковић на конференцији за медије.

Српски тенисер није играо после неуспеха на Олимпијским играма.

"Узео сам мало више времена за одмор, опоравак и припрему, после олимпијског турнира који је био сцрпљујући у сваком погледу, али и инспиративан. Окренуо сам нови лист, трудим се да извучем неке поуке из мечева које сам одиграо у Токију и да пружим максимум у наредне две недеље“, истакао је Ђоковић.

Његов ривал на старту, у ноћи између уторка и среде од један сати биће Холгер Руне.

Првог дана, у понедељак по српском времену на терен ће Душан Лајовић против Боноее Пера (17 сати), Филип Крајиновић против Гвида Пеље (20 сати) и Миомир Кецмановић против Артура Риндеркнеха (22.30), док ће Ласло Ђере у уторак од 17 сати играти против Дениса Кудле.

Нина Стојановић у ноћи између понедељка и уторка игра против Арине Сабаленке, Ивана Јоровић у понедељак око 21 сат против Марије Осорио Серано, а Олга Даниловић пола сата касније против Алише Паркс.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести