TSS Tour за сениоре и јуниоре почиње 30. маја

БЕОГРАД: Тениски савез Србије (ТСС) саопштио је данас да ће од 30. маја стартовати TSS TOUR, серија турнира за сениоре и јуниоре са новчаним наградама.
Teniski savez Srbije Foto: Teniski savez Srbije
Фото: Тениски савез Србије Фото: Тениски савез Србије

ИТФ и "Tennis Europe" су донели одлуку да се почетак такмичења на међународним турнирима у свим конкуренцијама одлаже до 31. јула, а како је саопштено из ТСС, радна група коју је формирао председник Тениског савеза Србије у сарадњи са стручним и такмичарским одбором донела је мере које би требало да играчима омогуће да превазиђу ситуацију у којој се сада налазе.

У конкуренцији сениора од 30. маја стартује серија од шест турнира који ће се играти за новчане награде, а фонд награда за мушкарце износи 2.550 евра, док је за жене 1.835 евра.

У жребу за главни турнир биће 28 играча, а за квалификације 64, а осам најбољих у обе конкуренције наступаће на Мастерсу који ће се играти од 14. до 16. августа на теренима Тениског центра Новак.

Поред сениора, ТСС ће организовати и серију циклусних турнира (три турнира и Мастерс) у конкуренцијама од 12 до 18 година, а и ова серија турнира креће од крајем маја, док је Мастерс за ове циклусе предвиђен од 17. до 19. јула.

Такмичарски одбор ТСС данас ће расписати конкурс за организацију ових турнира, а календар такмичења ће бити објављен до краја недеље.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести