Вимблдон: Надал и Федерер лако до осмине финала

Рафаел Надал и Роџер Федерер пласирали су се у осмину финала Вимблдона.
nadal, fonet
Фото: Rafael Nadal, foto: FoNet

Надал је за 100 минута савладао Жо Вилфреда Цонгу са 6:2, 6:3, 6:2. Од првог сета је владао утисак да је Француз једва чекао да се меч што пре заврши. Цонга је био немоћан у сваком сегменту игре, ниједном није успео да угрози сервис Надала, а сам му је често и поклањао поене. Надал је изгубио само девет поена у својим сервис гемовима, а Цонга је само једном успео да освоји неколико узастопних на сервис Шпанца.

У осмини финала, где се Надал на Вимблдону пласирао девети пут, Шпанац чека бољег из дуела између Данијела Евенса и Жоаа Соузе.

Роџер Федерер поставио је нови рекорд Опен ере 17. пласманом у осмину финала Вимблдона. Швајцарац је у трећој рунди без већих проблема савладао Француза Луку Пуја у три сета, са 7:5, 6:2, 7:6 (4). Федерер је меч преломио у завршници првог сета када је на 5:5 спасао две брејк лопте, а онда он направио брејк и серијом од шест узстопних гемова лако стигао до 2-0. Пуј је опет узвратио тек у трећем сету, али је Швајцарац на искуство одолео покушају Француза да се врати у меч и после два сата прошао даље.

Фото: Rodžer Federer, foto: FoNet

Федерер је постао први тенисер у историји са 350 победа на Гренд слем турнирима. У осмини финала чека га Италијан Матео Бертини.

У осмину финала пласирао се и Кеи Нишикори, пошто је у три сета победио Американца Стива Џонсона – 6:4, 6:3, 6:2. Јапански тенисер одиграо је веома квалитетан меч и у наредном колу играће против Јан-Ленард Штруфа или Михаила Кукушкина. Нишикорију је за тријумф против Џонсона било потребно нешто мање од два сата игре, чиме је још једном потврдио да се налази у сјајној форми.

Пласман у наредну фазу обезбедио је и Сем Квери који је био бољи од Џона Милмана – 7:6 (3), 7:6 (8), 6:3. Квери, 65. тенисер света, у осмини финала играће против Тениса Сандгрена, који је победио Фабиа Фоњинија.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести