ДРУГА ПОБЕДА ватерполисткиња Војводине на турниру ЧЕЛЕНЏЕР КУПА у Новом Саду

Ватерполисткиње Војводине забалежиле су и другу победу на турниру А групе Челенџер купа, који се одржава у Новом Саду. Изабранице Слађане Дрезгић су после Манчестера савладале и турску екипу ОДТУ и то са 18:5.
s
Фото: Ватерполисткиње Војводине, фото: Ф. Бакић

Још су убедљивије биле Новосађанке него у дуелу са Британкама, мада су Туркиње повеле на почетку утакмице. После два изједначења Војводина се крајем првог дела одлепила серијом од 3:0 и успела да ту прву деоницу реши са 5:2 у своју корист. Уследила је одлична друга четвртина у којој су домаће играчице успеле да подтигну још шест погодака, а да при том не приме ниједан. И већ тада је било јасно да је питање победника решено, јер је Војводина на полувремену водила са 11:2. И у трећеме периоду наставиле су Новосађанке да решетају мрежу противника, а Туркиње су тек после скоро 16 минута поста успеле да постигну гол. Но, Новосађанке су наставиле да незаустављиво иду ка новој победи и важним бодовима.

Сутра су на програму два кола, Војводина је у трећем слободна, а док ће у четвртом одмерити снаге са Сплитским Јадраном од 19 часова.

Војводина - ОДТУ 18:5 (5:2, 6:0, 5:2, 2:1)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца:100, судије: Силва и Спанудис. Искључења: Војводина 7, ОДТУ 8. Петерци: Војводина 2 (1).

ВОЈВОДИНА: Травар, Спасојевић, Фоноти 2, Трмчић 1, Амлиаева 3, Чорда, Попов 3, Савченко 3, Дамњановић 4, Хамзаева 2, Моћан, Андрић.

ОДТУ: Гунгор, Изем Гурун, Ајмелек, Атичи 1, Изги Гурун, Чил 1, Јетик, Дуран, Сенол, Јапар 1, Ујсал 1, Гучлу 1, Демир.

Г. М.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести