ЕП: Делфини прејаки и за Немачку, обезбеђен лакши ривал у нокаут фази

Српска ватерполо репрезентација савладала је Немачку 14:6 (3:2, 5:2, 2:2, 4:0) у другом мечу групе Ц на Европском првенству у Загребу и Дубровнику.
ВСС/С. Сандић
Фото: ВСС/С. Сандић

Била је ово друга победа нашег тима, и најважнија, јер нам је практично обезбедила прву позицију пред осмину финала и на папиру најлакшег ривала у нокаут фази.

Делфини наредни меч, након Израела и Немачке, играју против Малте.

Најбољи стрелци за Србију данас били су Марко Радуловић са четири гола и Душан Мандић који је постигао три.

Осим почетних 2:2, даље није било проблема по наш тим.

Делфини су другу деоницу почели вођством 3:2, а завршили је са 7:4, био је то врло продуктиван део Србије - тада су погађали Вицо, Мандић, Убовић и Рашовић.

Ни након предаха однос снага се није мењао. Најбољи српски ватерполисти су одржали висок ниво игре у оба правца, "шкрипало" је једино у позиционом нападу али су то надоместили у транзицији и у ситуацијама са играчем више.

Немци се нису показали као достојан ривал, тешко да ће то моћи и Малтежани, а прави изазов би могла бити тек Француска која је, тренутно, најближа томе да нам буде ривал у осмини финала.

Французи су након два меча последњи у групу која укршта са Србијом.

Србија – Немачка 14:6 (3:2, 5:2, 2:2, 4:0)

ДУБРОВНИК: Базен Младости. Судије: Бурже (Француска), Радик  (Словачка).Играч више: Србија 8 (4), Немачка 6 (2). Петерци: Србија 1 (1), Немачка 1 (1).

СРБИЈА: Филиповић, Мандић 3, С.Рашовић , Ранђеловић 1, Вицо 2, Радуловић 4, Драшовић, Н.Јакшић 2, Милојевић, Убовић 1, П. Јакшић, В.Рашовић, Митровић.

НЕМАЧКА: Бенке, Божић, Корбел, Дик, Шуце 2, Таубер, Стрелецки 2, Чиру, Секулић, Куперс, Шипер 2, Гансен, Швемер.

Изјаве играча:

- Очекивали смо тврду и напорну утакмицу. Искористили смо да пробамо неке тактичке ватијанте за осмину финала. У почетку је било мало проблема да уђемо у ритам а после је све било како треба. Ипак смо бољи тим. Старт на првенству је добар, све иде у жељеном смеру – истакао је запажени Немања Вицо.

Марко Радуловић није давао пуно значаја својој ефикасној игри:
- Видећемо када дођу праве утакмице. Знали смо да су Немци најтежи ривал и да нам је овај меч најбоља припрема за оно што нас чека, посебно у осмини финала. Немци су добри пливачи али смо мирно контролисали утакмицу. Ова група није проблем али је увек лепо оддарили на добар начин утакмицу до самог краја.

Вреди забележити да је Немања Убовић одиграо стоту утакмицу на првенству и да је Петар Јакшић дебитовао у репрезентацији на званичном шампионату.

Петак
Србија – Израел 22:1
Немачка – Малта 18:13

Недеља
Малта – Израел 13:11
Србија – Немачка 14:6

Уторак
17.00: НемачкаИзраел
19.00: СрбијаМалта

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести