Филиповић: Злато за савршен крај

Капитен ватерполиста Србије Филип Филиповић, разговарао је са новинарима уочи старта Олимпијских игара у Токију. Он је рекао да би било идеално када би наши момци поновили успех из Рија 2016. године.
filipovic
Фото: ОКС

- Знамо какав смо притисак ставили себи у Рију, ова генерација имала је императив освајања злата и сада кад се опраштамо било би идеално да поновимо тај успех. Знали смо сви да по квалитету и приказаним утакмицама и резултатима, логичан след јесте да се у Рију заврши како јесте, хвала Богу. Али знамо и сви како је почело. Захваљујући нама пре свега, били смо највећи кривци, загорчали смо себи пут до четвртфинала. Волео бих да се све понови, али у спорту се не понавља тако лако - ијавио је Филиповић на званичној конференцији српског олимпијског тима у Токију.

Он је додао и да је свестан да је ово последња велика шанса ове генерације.

- Већина нас ће завршити репрезентативне каријере после овога и свима је циљ да оставимо срце у базену и покажемо све. Нисмо једини који се питају на турниру. У Токију је још већа конкуренција, неће бити лако, с обзиром на то да нам је последњих осам утакмица. Желимо да сваки секунд буде вредан тога и немамо шта да изгубимо - каже Филип.

Када је у питању стартни дуел против Шпаније, која је у последње време добијала неке важне утакмице, Филиповић је истакао да нису баук.

- Доста је било приче о Шпанцима, сјајна су генерација са импозантним резултатима последњих година, али још ништа нису освојили и то је генерација која долази. Имали смо са њима неколико утакмица које смо могли да окренемо, али то је прошлост, небитно. Спремни смо, видећемо колико - истакао је Филиповић.

У среду увече по локалном времену ватерполисти су се сместили у олимпијском селу. Припреме у Кашивазакију су биле успешне, све што је замишљено је урађено кроз самосталан рад и спаринг са репрезентацијом Црне Горе.

Јуче је одрађен и тренинг на којем ће се играти утакмице у групи.

Фото: ВСС

- Све иде својим током, коначно ће да почне - каже селектор Дејан Савић.

Врло брзо су се нови становници олимпијског села упознали са садржајем, местом где се окупљају српски спортисти, строгим мерама понашања.

- Навикли смо се, смештај је у реду, на начин Јапанаца, храна са плексигласем између столова, собе нису велике али је то све сада мање важно.

Здравстевени билтен је у реду и српски играчи са респектом дочекују дуел са Шпанијом у првом колу у недељу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести