Јеленић: Неки клубови добиће и више него што су тражили

БЕОГРАД: Председник Ватерполо савеза Србије (ВСС) Виктор Јеленић рекао је да је велика ствар за ватерполо клубове то што је Влада Србије прихватила да финансијски помогне њихов рад, као и да ће неки клубови добити више средстава него што су тражили.
z
Фото: Youtube Printscreen

"То је фантастична вест за српски ватерполо. Сви клубови ће добити одређену помоћ. Држава може да помогне део, а сваки клуб се сналази како се сналази. То је под оквиром локалне самоуправе и како се који клуб снађе", рекао је Јеленић гостујући у јутарњем програму на ТВ Прва.

Новчана средства добиће 23 мушка клуба (учесници Регионалне лиге, Прве и Прве Б лиге ) и шест женских клубова, а Јеленић је истакао је да ће неки клубови добити и више средстава него што су тражили.

"У дуговору са председником Александаром Вучићем Ватерполо савез ће добити средства која ће поделити клубовима. Нормално, неће сви клубови добити исто. Приоритет су клубови који играју на међународној сцени. Сви ти клубови, а то је девет мушких и два женска, добили су питање од Савеза колико им средстава треба. Сви су одговорили писмено и од тих девет клубова, шест је добило више него што је тражило. Партизан је добио дупло више него што је тражио", рекао је Јеленић.

 

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести