Куп Србије за ватерполисткиње: Војводина и Звезда у финалу

У финалу Купа Србије за ватерполисткиње играће Војводина и Црвена звезда. То је епилог полуфиналног турнира одиграног у Новом Саду. Војводина, која бране пехар, у последњем колу је савладала Звезду и са прве позиције на табели отишла у финале. Београђанке су заузеле друго место.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

На путу до финала Војводина је савладала и Таш (27:5) и Партизан (14:8), док је Црвена звезда још ремизирала са Партизаном (9:9) и победила Таш (32:8).

Новосађанке су лоше отвориле утакмицу, што су Београђанске искористиле и повеле 4:2, Већ почетком другог дела било је и 5:2, а онда су изабранице Слађане Дрезгић заиграле много боље, нарочито у одбрани, и уседила је серија од 6:0 за вођство Воше од 8:5 на почетку трећег периода, да би до краја овог дела игре Новосађанке стигле и до +4. Но, није се предавала Звезда, у последњој четвртини заиграла је много агресивније и успела да надокнади заостатак, али не и да дође до изједначења.

Финале се игра 28. децембра у Београду.

Г. Маленовић

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 80, судије: Бачањи и Пиљић (Нови Сад). Играч више: Војводина 10 (3), Црвена звезда: 12 (3). Два играча више: Војводина 1 (0), Црвена звезда 1 (1). Петерци: Војводина 1 (1), Црвена звезда 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Травар (10 одбрана), Авдић 1, Бањац, Пантовић, Павлин, Шошић, Попов 1, Амлиева 1, Дамњановић 1, Хамзева 3, Моћан 3, Космо 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић (9 одбрана), Антанасијевић, Ј. Лујић 1, Тодоровић 1, И. Лујић, Мамоглу 3, Миловановић, Шарац, Диаз 1, Илић 3, Гашић, Лукић 1, Димитријевић, Тодоровски.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести